Πρώτες φωτογραφίες από το «Οιδίπους Δοκιμές» της Σύλβιας Λιούλιου

oidipodas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Η παράσταση θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στο 60ό Φεστιβάλ Φιλίππων.

Φωτογραφίες: Νύσος Βασιλόπουλος

Μετά την επιτυχία που σημείωσε με τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ τη χειμερινή σεζόν στο bios, η Σύλβια Λιούλιου επιστρέφει στη σκηνή με τη νέα σκηνοθετική δουλειά της, την οποία θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων.

Θα ανεβάσει στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την ώρα της δύσης του ήλιου, το έργο «Οιδίπους Δοκιμές [κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό]», έναν περίπατο – περιήγηση -διείσδυση στο τοπίο, στην ποίηση και στο δράμα.

Επί σκηνής θα δούμε τρεις ηθοποιούς κι ένα μουσικό στα ίχνη του Οιδίποδα, του τραγικού ήρωα που βαίνει προς ανάληψη. Δοκιμές επί τόπου στο υλικό των τραγωδιών που αφηγούνται το μύθο του (Οιδίπους Τύραννος - Οιδίπους επί Κολωνώ) αλλά και μια απόπειρα συνάντησης με το Σεφερικό ποιητικό βλέμμα.

Δημιουργική Ομάδα: Σύλβια Λιούλιου, Νίκος Φλέσσας, Μαρία Καλλιμάνη, Άγγελος Σκασίλας, Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Μανούσος Πλουμίδης.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια δημιουργώντας ένα Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και την περιοχή των Κρινήδων, τιμώντας τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο και προσκαλώντας σκηνοθέτες και ομάδες της νέας γενιάς, από την Ελλάδα και την Αμερική, να δημιουργήσουν το καλοκαίρι του 2017 πέντε νέες παραστάσεις εμπνευσμένες από το Αρχαίο Δράμα. Οι εργασίες των ομάδων ξεκινούν στις 20 Ιουλίου και οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στις 9 & 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Info
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
10 Αυγούστου στις 19.00.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ