«Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» από την Γεωργία Μαυραγάνη (video)

georgiamavragani Marilena Stafylidou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μαζί με την Εταιρεία Θεάτρου Χάπι Εντ θα παρουσιάσουν το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς στην Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ένας ομοφυλόφιλος ποιητής κατασπαράσσεται από ένα αγριεμένο πλήθος παιδιών. Αυτό είναι και το τελευταίο του –άγραφο– ποίημα. Πίσω του αφήνει μια γυναίκα-μάρτυρα του έργου και της μοίρας του, που δεν θα διστάσει να αρθρώσει αυτό το ποίημα, παρά τον αδυσώπητο πόλεμο που υφίσταται από τους συγγενείς προκειμένου να σωπάσει. Όχι σαν επιθανάτια κραυγή μιας ενοχικής συνείδησης που αυτοτιμωρείται, αλλά σαν σπαραχτικό ύμνο στην αγάπη που, παρ’ όλ’ αυτά, επιβιώνει.

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» θα παρουσιάσουν η Γεωργία Μαυραγάνη και η Εταιρεία Θεάτρου Χάπι Εντ στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στόχος της σκηνοθέτιδας δεν είναι να δώσει μια παράσταση ανάλυσης της προσωπικότητας και της ζωής του συγγραφέα, αλλά να επιχειρήσει να κρατήσει αυτόν τον προσωπικό τόνο για να «αυτοβιογραφήσει», μέσω της ποίησής του, τη δική μας επιθυμία. Ένας θίασος σημαντικών ηθοποιών θα αφηγηθεί αυτή την ιδιαίτερη ιστορία του Ουίλιαμς σαν μια παραβολή για την εποχή μας.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Συντελεστές
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Επιμέλεια κίνησης: Σταυρούλα Σιάμου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου
Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Άννα Μάσχα, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αϊδινιάν.

Info
Πειραιώς 260, Δ. 4-5 Ιουλίου 2017 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων ​Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 12€ ΑΜΕΑ: 12€ Ανέργων: 5€. Προπώληση