Η νέα παράσταση των ΑbOvo και τρεις ακόμη που θα δούμε του χρόνου από τον Γιάννη Σαρακατσάνη

sarakatsanis Haris Sfakianakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης επιστρέφει στη σκηνή με τέσσερις σκηνοθεσίες για τη σεζόν 2017-2018.

Ανήσυχος και πάντα δραστήριος, ο Γιάννης Σαρακατσάνης επανακάμπτει με τη νέα σεζόν, 2017-2018, στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα, με τέσσερις σκηνοθεσίες, μία εξ αυτών αφορά τη νέα παράσταση της ομάδας του, τους ΑbOvo, που επιστρέφει στο σανίδι με δύο σημαντικές συνεργασίας.

«Στο δυναμικό της ομάδας εντάσσονται ο Δημήτρης Μπογδάνος και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και όλοι μαζί ετοιμάζουμε μια ολοκαίνουργια παράσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά στο click@life, προσωρινός τίτλος της οποίας είναι το «P0P Culture».

«Πρόκειται για μια κωμωδία για την τηλεόραση, τη μουσική, τη διαφήμιση και την πολιτική και, γενικά, για τη μαζική σκουπιδοκουλτούρα που κατασκευάζει καθ’ ομοίωση του ο δυτικός πολιτισμός και μετά αναρωτιέται γιατί τα πράγματα πηγαίνουν κατά διαόλου», σημειώνει.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Δημήτρης Μπογδάνος. Ερμηνεύουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Βασίλης Μαυρογεωργίου Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018 στο Θέατρο 104.

Νωρίτερα, τον προσεχή Οκτώβριο, ο Γιάννης Σαρακατσάνης θα συμμετέχει στη διαδραστική παράσταση της ομάδας του «Βρες το Δολοφόνο» στο El Convento del Arte, προσκαλώντας αυτή τη φορά να λύσουν το μυστήριο, όχι ενός φόνου, αλλά μιας απόδρασης. Οι θεατές θα βλέπουν την ιστορία του άδικα φυλακισμένου ήρωα, θα «ανακρίνουν» τους συγκρατούμενούς του και θα σχεδιάζουν το πλάνο απόδρασης. Η παρέα που θα πέσει πιο κοντά, θα είναι και η νικήτρια.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης. Παραγωγή: Βρες το Δολοφόνο.

Μες στο φθινόπωρο, θα παρουσιάσει επίσης μία επιθεώρηση στο Θέατρο Βέμπο, σε κείμενα του Λάμπρου Φισφή και σκηνοθεσία δική του, με σκοπό να επανασυστήσουν «την τόσο παρεξηγημένη αλλά τόσο και καταπληκτική θεατρική φόρμα που λέγεται επιθεώρηση».

Ερμηνεύουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρα Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη. Παραγωγή: Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σαρακατσάνης ετοιμάζει για το χειμώνα και μια παιδική παράσταση με επιστημονικό θέμα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ