«Πινόκιο» από τον Παντελή Δεντάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

pantelis-dentakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μια παράσταση για τα 16 χρόνια δράσης του «Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά».

Έχοντας ολοκληρώσει τις παραστάσεις του «Κύκλωπα» του Ευριπίδη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Παντελής Δεντάκης προετοιμάζεται σιγά – σιγά για τη νέα θεατρική σεζόν.

Μετά το «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν, που συνσκηνοθέτησε με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το «Στη χώρα των κλόουν» την παιδική παράσταση του «Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά». Πρόκειται για τη δράση που εδώ και χρόνια διοργανώνει το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζοντας παραστάσεις σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες. Δράση με την οποία ο ηθοποιός – σκηνοθέτης θα καταπιαστεί και με τη νέα περίοδο στην 16η διοργάνωσή της. Θα παρουσιάσει τον «Πινόκιο», το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων. «Ο λόγος που επέλεξα ένα έργο τόσο κλασικό είναι για να είναι οικείο σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου καταγωγής και γλώσσας», αναφέρει ο Παντελής Δεντάκης στο click@life.

Ο «Πινόκιο» θα κάνει πρεμιέρα αρχές Οκτωβρίου και θα παρουσιαστεί επίσης για λίγες παραστάσεις (Κυριακές) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα για τη δράση του «Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά» εδώ.

Σημειώνεται ότι ο Παντελής Δεντάκης θα συμμετάσχει στην τριλογία του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα. Θα αντικαταστήσει τον Μανώλη Μαυροματάκη στην επανάληψη της «Λέσχης» σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, που θα ανέβει τον Σεπτέμβριο και θα πρωταγωνιστήσει και στα άλλα δύο μέρη: «Αριάγνη» και «Η Νυχτερίδα».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ