Η «Μήδεια» του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Πορεία

mideia4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η ευριπίδεια τραγωδία θα επιστρέψει στη σκηνή, μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Αφού πρωτοπαρουσιάστηκε για δύο βραδιές στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, η κατά Δημήτρη Καραντζά «Μήδεια» ετοιμάζεται να επανακάμψει στη σκηνή.

Η ευριπίδεια τραγωδία θα παρουσιαστεί για δώδεκα παραστάσεις, από 5 έως 17 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πορεία, ενταγμένη στον του θεάτρου της πλατείας Βικτωρίας για τη σεζόν 2017-2018.

Θυμίζουμε ότι η «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά είναι μια απόπειρα ψηλάφησης του «συμπτώματος» του εμβληματικού προσώπου του Ευριπίδη σε ένα παράλληλο διάλογο με το σενάριο του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι για το ομώνυμο έργο του , το έργο του Χάινερ Μίλλερ «Μήδειας Υλικό» και τη «Μήδεια» του Ανούιγ.

Τρεις άνδρες ηθοποιοί κατοικούν ένα νεκρό χώρο, ένα τοπίο γυναικών που πέρασαν, και επιχειρούν να ανασύρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια μιας εμβληματικής μορφής- να εισδύσουν στα επιχειρήματά της και εντέλει να βιώσουν και να αναπαραστήσουν τη διαδρομή της. Μια διαδρομή ανάκτησης της ιερής ταυτότητας της ηρωίδας , της πνευματικότητάς της και της επιστροφής στις ρίζες της, μετά από την σύγκρουσή της με μια πεπερασμένη , στερεοτυπική κοινωνία ανθρώπων. Η Μήδεια περισσότερο ως φυσικό φαινόμενο με ανθρώπινη ενσάρκωση , την οποία αρνείται και παλεύει να αποτινάξει για να επιστρέψει στο φως, στον Ήλιο , «τον πατέρα του πατέρα της». Οι τρεις ερμηνευτές θέτουν τη Μήδεια ενώπιον τους και ενώπιον μας και παλεύουν να συνθέσουν τα κομμάτια του μύθου της , σε μια ψιθυριστή παράσταση που εστιάζει στη μοιραία σύγκρουση του ιερού/θεϊκού και του ανθρώπινου .

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος,Τροφός)

Info
Θέατρο Πορεία
Από 5/9/2017 έως 17/9/2017 για 12 μόνο παραστάσεις: Τρίτη έως Κυριακή στις 21:00. Τιμές Εισιτηρίων:  κανονικό 20 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 14 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 15€ (αρχική τιμή 20€ και 17€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 5/9.