«Το κορίτσι που πέφτει πέφτει πέφτει»

lilo-baur Marilena_Stafylidou
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Από την Ελένη Πετάση.

Εμπνευσμένη από διηγήματα του Ντίνο Μπουτζάτι, η παράσταση της Λίλο Μπάουρ προκαλεί ελάχιστο ενδιαφέρον.

«Το κορίτσι που πέφτει πέφτει πέφτει», μια αλληγορία με αναφορά τον Κάφκα, έχει την αίσθηση του παραμυθιού καθώς η 19χρονη Μάρτα (Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη) δεν αντιμετωπίζει φόβο στην «αυτοκτονική» της πτώση στο κενό από έναν ουρανοξύστη. Μια πτώση που παίρνει αντιρεαλιστικές, ονειρικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο εμπειρίες της ζωής που όταν  η ηρωίδα φθάσει στο τέλος του έχει πια γεράσει.

Marilena Stafylidou

Δυστυχώς, η δραματουργική επεξεργασία της σκηνοθέτιδος και του Κώστα Φιλίππογλου δεν κατάφερε να διεισδύσει στον μαγικό κόσμο του Ιταλού λογοτέχνη (1906-1972). Άφησε μετέωρους τους χαρακτήρες, ασύνδετη τη δομή του έργου.

Από κει και πέρα, κάποιες ευφάνταστες σκηνές με βάση τη σωματικότητα - στοιχεία που κληρονόμησε από τη συνεργασία της με την ομάδα Κομπλισιτέ - δεν ήταν αρκετές για να στηρίξουν το εύθραυστο οικοδόμημά της.

Marilena Stafylidou

Είχε, ωστόσο, στη διάθεσή της μια ομάδα καλών ηθοποιών: Μαρία Καλλιμάνη, Κώστας Φιλίππογλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Τάσος Δημητρόπουλος, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Θάνος Λέκας, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.

.