Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο

mideia6
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θα παρακολουθήσουμε Ευριπίδη και Αισχύλο και θα περπατήσουμε στο αργολικό θέατρο.

«Μήδεια»:  Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν την ευριπίδεια τραγωδία σε σκηνοθεσία  Μαριάννας Κάλμπαρη και με την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Ιάσων, προδίδοντας την γυναίκα του, Μήδεια, και τα παιδιά του, λαμβάνει σε γάμο τη Γλαύκη, την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια, προκειμένου να εκδικηθεί, στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο τη νύφη όσο και τον πεθερό, και στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά, Φέρητα και Μέρμερο, προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με τη βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης και αλφαβητικά οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Κάλμπαρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου.

Χορός: Λήδα Κουτσοδασκάλου, Βασιλίνα Κατερίνη, Μάριος Κρητικόπουλος, Ευθύμης Χαλκίδης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης.

(4 και 5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου)

«Προμηθέας Δεσμώτης - Ικέτιδες»: Για ακόμα μια φορά, ο αιρετικός ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, εδώ του «Προμηθέα Δεσμώτη» και των «Ικετίδων» του Αισχύλου. Η παράστασή του, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Παίζουν: Philippe Girard, Frédéric Le Sacripan, Mireille Herbstmeyer

(4 και 5 Αυγούστου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου)

«Μονοπάτια πολιτισμού»: Το πρόγραμμα «Μονοπάτια πολιτισμού» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που εγκαινιάζεται φέτος στην Επίδαυρο, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αξιοποιώντας αρχαία μονοπάτια που ένωναν στο παρελθόν πόλεις και χωριά. Με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων κάθε περιοχής, με μελετημένη επιλογή διαδρομών και σηματοδότηση, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την οικονομία, παρακινώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές και τα προϊόντα του τόπου.

Ένας ξεχωριστός περίπατος στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο, διάρκειας 1 ½ ώρας περίπου, θα οδηγήσει τους περιπατητές στο αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση στα χνάρια των βημάτων των αρχαίων θεατών.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

(5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου)