Οι «Τρωάδες» του Θεόδωρου Τερζόπουλου έρχονται στην Ελλάδα

trwades
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Σύμφωνα με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη πολυεθνική, πολύγλωσση εκδοχή της ευριπίδειας τραγωδίας θα παρουσιαστεί το επόμενο καλοκαίρι στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του «Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017», ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσίασε στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου την ολοκαίνουργια παραγωγή του, «Τρωάδες». Ένα μεγαλόπνοο πρότζεκτ, μια πολυεθνική, πολύγλωσση εκδοχή της ευριπίδειας τραγωδίας με ηθοποιούς από διχοτομημένες πόλεις του κόσμου, όπως Λευκωσία, Μόσταρ και Ιερουσαλήμ, και σε σκηνική εγκατάσταση του Γιάννη Κουνέλλη.

Τον ρόλο της Εκάβης ανέλαβε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, έχοντας στο πλευρό της τους: Σοφία Χιλλ, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπη Αγαθοκλέου, Ανδρέα Φυλακτού, Hadar Barabash, Εβελίνα Αραπίδη, Ajla Hamzic, Erdogan Kavaz, Sara Ipsa, Evelin Asouant.

Η μετάφραση του έργου είναι του Κωστή Κολώτα, τα κοστούμια της σταθερής συνεργάτιδας του Θεάτρου Άττις, Λουκίας και η μουσική του εκλεκτού συνεργάτη του θεάτρου, Παναγιώτη Βελιανίτη. Βοηθός σκηνοθέτη ο Σάββας Στρούμπος.

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι «Τρωάδες» στην Κύπρο, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει την παράσταση και στη χώρα μας, το επόμενο καλοκαίρι. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ