Ο Bryan Cranston στο «Δίκτυο» του Sidney Lumet στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο

bryan-cranston
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Μαζί του η σταρ του «Downton Abbey», Michelle Dockery.

Το ντεμπούτο του στη λονδρέζικη θεατρική σκηνή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Bryan Cranston. Ο 61χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad» θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Το Δίκτυο» που θα κάνει πρεμιέρα τη νέα σεζόν στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, σε διασκευή Lee Hall και σκηνοθεσία Ivo van Hove.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Sidney Lumet του 1976 για την επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη ζωή των ανθρώπων και τις αξίες και τα ιδανικά που θυσιάζονται στο βωμό της ακροαματικότητας. Πρωταγωνιστές της ήταν οι Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch και Robert Duvall. Το φιλμ είχε προταθεί για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τελικά τέσσερα: Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Finch, Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη Dunaway, Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τη Beatrice Straight και Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Paddy Chayefsky.

Στην παράσταση του Ivo van Hove, το ρόλο του Finch, του εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων για το αμερικανικό κανάλι UBS, θα αναλάβει ο Cranston , ενώ εκείνον της Dunaway, της υπεύθυνης του ψυχαγωγικού τμήματος του καναλιού, η Michelle Dockery, από τις πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς «Downton Abbey».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ