«Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα στην Κύπρο

elena-penga
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο σε σκηνοθεσία Άντρης Κωνσταντίνου.

Εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Γερμανίδας χαράκτριας Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), το «Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης» της Έλενας Πέγκα είναι ένα θεατρικό έργο για ένα πρόσωπο, που θα παρουσιαστεί τον από 10 Νοεμβρίου στην Κύπρο. Την σκηνοθεσία του θα αναλάβει η Άντρη Κωνσταντίνου.

Λίγα λόγια για το έργο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη

Το φάντασμα της Κόλλβιτς εμφανίζεται σε μια γκαλερί στο Σόχο της τωρινής Νέας Υόρκης, καλεσμένο από μια γκαλερίστα που είχε την ιδέα να προσκαλέσει ένα νεκρό καλλιτέχνη για να μιλήσει για τη μοντέρνα τέχνη. Η Κόλλβιτς δεν είναι κατάλληλη να μιλήσει για τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης καθώς δεν τα παρακολουθούσε όταν ζούσε, ούτε βέβαια αφότου πέθανε το 1945. Όμως, ήθελε πολύ να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών. Εικόνες από έργα προβάλλονται σε οθόνες γύρω της, καθώς η ίδια προσπαθεί να μας μεταδώσει τη δική της αίσθηση για την ιστορία, την τέχνη, το θάνατο και τους πολιτισμούς που γεννάει η Γερμανία και η Αμερική. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στα αγγλικά στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, τον Οκτώβριο η Έλενα Πέγκα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου στις 26 του μήνα θα γίνει η παρουσίαση της ανθολογίας «Austerity Measures The new Greek Poetry» από τις εκδόσεις Penguin που έχει επιμεληθεί η Karen Van Dyck και περιλαμβάνει κείμενά της. Τέλος, η συγγραφές – σκηνοθέτις γράφει ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο, το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο είναι η Οδύσσεια μίας σημερινής γυναικάς στο σύγχρονο κόσμο και εκτυλίσσεται σε Ανατολή και Δύση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ