Santorini Arts Factory 2017: Γιορτή εκδηλώσεων για το τέλος Αυγούστου

saf4
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θέατρο, χορός, μουσική, σεμινάρια και κινηματογράφος.

Άρτι βραβευμένο από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία τον 4ο χρόνο λειτουργίας του, γιορτάζει το τέλος του Αυγούστου με μοναδικές εκδηλώσεις γεμάτες θέατρο, χορό, μουσική, σεμινάρια και κινηματογράφο.

Και το 2017, ένα πλούσιο φεστιβάλ τεχνών παρουσιάστηκε στη Σαντορίνη, φιλοξενώντας θεάματα υψηλής αισθητικής, από την Ελλάδα και όχι μόνο. Θέατρο, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, θέατρο για παιδιά και εφήβους, διεθνή έργα, αρχαίο θέατρο στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους, performance, σεμινάρια και εικαστικές εκθέσεις, συμπράξεις και συνεργασίες, είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους που συνθέτουν το μωσαϊκό και του φετινού οράματος.

Ένα όραμα, που δεν εξαντλείται στις συνήθεις τουριστικές πρακτικές, αλλά επενδύει έμπρακτα στον πολιτισμό, την παιδεία και τον εναλλακτικό τουρισμό, με την πραγματοποίηση δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ως στόχο έχουν την εκπαίδευση και την ενίσχυση της προβολής της νησιωτικής Ελλάδας, της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της Σαντορίνης, όπως και των υλικών και των πολιτισμικών αγαθών που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, εντός του ίδιου χώρου, βρίσκεται σε λειτουργία και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας Σαντορινιάς τομάτας, εκεί ακριβώς όπου στεγάζονται από το 1945 τα μηχανήματα του παλιού Εργοστασίου. Επίσης φιλοξένει στους χώρους του πωλητήριο με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού design, μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, βιβλία, μουσική, καθώς και τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το καφέ του SAF, ένα τέλειο μέρος δροσιάς, όπου μπορείτε να απολαύστε ένα παγωμένο Bloody Mary ή ένα φρέσκο τοματοχυμό και εδέσματα από τοπικά προϊόντα που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Info
Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας
Πληροφορίες – Προπώληση: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Βλυχάδα Σαντορίνης. Καθημερινά 10.00 – 20.00 | Τ. 22860 85141. Εμπορικό Κέντρο «Φάμπρικα», Φηρά Σαντορίνης. Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 | Τ. 22860 23048.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του SAF 2017 για τον Αύγουστο