Τι ετοιμάζει το θέατρο OLVIO για τη νέα σεζόν

oleanna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ξεκινά την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 με νέες παραγωγές και νέο κύκλο παραστάσεων για επιτυχημένα έργα της περασμένης σεζόν.

Με σεβασμό στο θεατρόφιλο κοινό που αναζητά θεάματα αξιώσεων, το Θέατρο OLVIO αποκαλύπτει το πρόγραμμά του έως τον Ιανουάριο του 2018. Οι εκπλήξεις είναι πολλές, το ρεπερτόριο πλούσιο, νέες συνεργασίες και στόχοι έρχονται στο προσκήνιο. Αναλυτικότερα: 

«Ολεάννα» : Ο Δημήτρης Πετρόπουλος στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Ντάνη Γιαννακοπούλου (υποψήφια φέτος για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» με το έργο «’Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ) -που παίρνει την σκυτάλη από την Κατερίνα Παπουτσάκη- στο ρόλο της φοιτήτριας, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη, Επιμέλεια Κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περιστέρης, Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πετρόπουλος, Ντάνη Γιαννακοπούλου.

(Από 13 Οκτωβρίου)

«4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα»: Το έργο του Τζέιμς Φριτς που σαρώνει στις θεατρικές αίθουσες της Αγγλίας, ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο OLVIO κι έρχεται να αλλάξει τη σχέση μας με την πραγματικότητα και να επανεκτιμήσει τον κόσμο που ζούμε. Πώς, στ᾽ αλήθεια, ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων μπορεί να καταστρέψει τη ζωή δύο οικογενειών; Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης,  Ερμηνεύουν: Χρήστος Σαπουντζής, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Ιουλία Γεωργίου, Νικόλας Φουρτζής

(Από 23 Οκτωβρίου)

«Οργισμένα νιάτα»: Το κλασικό πλέον έργο του Τζον Όσμπορν, που άνοιξε καινούργιους δρόμους στο βρετανικό θέατρο (έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο το 1956 στο «Ρόαγιαλ Κορτ»), παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, με πρωταγωνιστές την Παρθενόπη Μπουζούρη, τον Σήφη Πολυζωίδη, τον Χάρη Τζωρτζάκη και την Πέγκυ Τρικαλιώτη, σε παραγωγή της Androdely p.c. του Ανδροκλή Δεληολάνη.

(Από 12 Οκτωβρίου)

«Οι αιχμάλωτοι των Εξαρχείων»: Εξάρχεια. Μια γειτονιά "σκηνικό", για 6 ρόλους, που αποποιούνται τους χαρακτήρες τους, ξεκρεμάνε τα ταμπελάκια που τους έχουν κολλήσει και επιτρέπουν στο θεατή να διεισδύσει στην "απαγορευμένη" περιοχή τους. Έργο "χαμαιλέοντας" της Λένας Γεωργιάδου, που καμουφλάρει το δράμα σε μια τρελή κωμωδία.

(Από 25 Οκτωβρίου)

«πENDε»: Το θέατρο OLVIO, αποδεικνύοντας την πίστη και την προσήλωσή του στις αξίες του Πολιτισμού και της Τέχνης και δη στην τέχνη του Χορού κι έχοντας φιλοξενήσει δεκάδες δουλειές Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συνεχίζει να εμπνέεται από το σύγχρονο χορό και σε συνεργασία με διακεκριμένους καλλιτέχνες, παρουσίασε τον περασμένο Μάιο την παραγωγή με τίτλο «πENDε» του Γιάννη Μπαγουρδή. Μετά την τεράστια αποδοχή του κοινού και τις παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κύπρο, το «πENDε» θα επιστρέψει στο OLVIO το χειμώνα για ένα νέο κύκλο παραστάσεων.

(Από Νοέμβριο)

«Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα»: Το θέατρο OLVIO, μετά τη διάσημη όπερα του Offenbach “Ωραία Ελένη” (62 παραστάσεις- αριθμός ρεκόρ για όπερα), το κλασικό “Hansel & Gretel” (Η2Οpera) και το πρωτοποριακό “The shell game” (Medium project), παρουσιάζει μια ακόμα παράσταση μουσικού θεάτρου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. «O Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα», το ομότιτλο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη και του συνθέτη Γιώργου Περιστέρη, που διδάσκεται ως πρότυπο κλασικού παραμυθιού στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζωντανεύει στη σκηνή του OLVIO για 2η χρονιά. Τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Γεωργιάδου, και τέσσερις μουσικοί με ενορχηστρωτή τον Περιστέρη, δίνουν πνοή σ' ένα υπέροχο βιβλίο και παρουσιάζουν το πιο μαγευτικό παραμύθι που ακούσατε ποτέ.

(Από Οκτώβριο, κάθε Κυριακή στις 12:00)

«Ο μύθος του βασιλιά Μίδα»: Παράσταση βασισμένη στα παραμύθια ''Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα'' και ''Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά'', που περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Mια διαδραστική παράσταση με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου, προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Τα δύο παραμύθια συνδυάζονται έτσι ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς φίλους να επιλέξουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας.

(Από Οκτώβριο)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ