Φέτος θα δούμε τις παραστάσεις από το Θέατρο του Νέου Κόσμου με μόλις 7 ευρώ

theatro-neou-kosmou
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Πολυσυλλεκτικό και ενδιαφέρον το πρόγραμμα παραστάσεων του Θεάτρου Νέου Κόσμου με 7 ευρώ ανά παράσταση. Η προσφορά ισχύει ως τις 22/9.

Ως επί το πλείστον νέες παραγωγές και λιγοστές επαναλήψεις περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για τη νέα θεατρική σεζόν 2017-2018. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της σκηνής του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου:

Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης
Παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Η συνάντηση του καταραμένου ρομαντικού ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη με τον μοναχικό εκπρόσωπο της μεταπολεμικής αστικής ηθογραφίας Γιώργο Ιωάννου. Ο Αντώνης Γκρίτσης γίνεται η φωνή του επιβλητικού Ιωάννου και του μελαγχολικού Λαπαθιώτη, μεταφέροντας την υπαρξιακή μοναξιά τού απόκληρου και του κοινωνικά αποκλεισμένου.

Ομάδα bijoux de kant
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κάτω Χώρος, 2/10/17 έως 28/11/17, Δευτέρα-Τρίτη

Με δύναμη από την Κηφισιά του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά
Έργο σταθμός της σύγχρονης δραματουργίας μας, που έχει αφήσει το δικό του στίγμα, από το πρώτο του ανέβασμα στη νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή κι από μακρά διαδρομή σε πολλά ανεβάσματα, έρχεται ξανά στο επίκεντρο, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Καραντζά.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λυδία Φωτοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη 
Κεντρική Σκηνή, 5/10/17 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή

Charles Karidis
Η Ωραία του Πέραν
Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου, που γράφτηκε το 1920 και έγινε μπεστ σέλλερ της εποχής. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου, που γίνεται αφορμή να έρθουν ηθοποιοί και θεατές αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

GOO Theatre Company
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά
Κεντρική Σκηνή, 9/10/17 έως 16/1/18, Δευτέρα-Τρίτη

«Τομή» της Πάμελα Κάρτερ
Το σημείο που ο στίχος κόβεται σε δύο ημιστίχια ονομάζεται τομή. Αν η ζωή του Πωλ Βερλαίν ήταν ένας στίχος και η ζωή του Αρτύρ Ρεμπώ ένας άλλος, το σημείο τομής του κάθε στίχου θα ήταν το ίδιο: το τέλος της ερωτικής σχέσης των δύο ποιητών.

Ομάδα: What If?
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραντζάς
Δώμα, από 9/10/17 έως 12/12/17, Δευτέρα-Τρίτη

«Το μικρό πόνυ» του Πάκο Μπεθέρα
Εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, ο συγγραφέας εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας. Το Μικρό Πόνι είναι αφιερωμένο από τον ίδιο στη μνήμη δύο παιδιών, του Μάικλ Μορόνες και του Γκρέισον Μπρους, τα οποία το 2014 υπήρξαν τραγικά θύματα κακοποίησης.

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή
Κάτω Χώρος, από 6/10/17 έως 7/1/18, Παρασκευή με Κυριακή

«Μόλλυ Σουίνυ» του Μπράιαν Φρίελ
Η νέα δουλειά της ομάδας ΠΥΡ αφηγείται την απλή ανθρώπινη ιστορία της Μόλλυ Σουήνη, μια αλληγορία για τον ιλιγγιώδη κίνδυνο της ουτοπικής προσδοκίας, για να μιλήσει για τον συγκινητικό αγώνα του ανθρώπου, του κάθε ένα από μας, να διατηρήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες την ταυτότητά του. 

Ομάδα ΠΥΡ
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Γεωργιάδης
Δώμα, από 18/10/17 έως 14/1/18, Τετάρτη με Κυριακή

«Heisenberg» του Σάιμον Στήβενς
Τι μπορεί να βγει από μια τέτοια συνάντηση; Πότε κλείνει ο ερωτικός κύκλος της ζωής των ανθρώπων; Κλείνει ποτέ οριστικά; Πώς το αναπόφευκτο τέλος φωτίζεται από λάμψεις εφηβικές; Ένα έργο συγκινητικό, αισιόδοξο, με χιούμορ, που είναι ταγμένο στο θαύμα της ζωής, ακόμα και όταν στο βάθος βλέπει τον άγγελο του θανάτου. Ιδίως τότε.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Περικλής Μουστάκης
Κεντρική Σκηνή3/11/17 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή

«Ωκεανός» του Αλεσάντρο Μπαρίκο
Μια ακυβέρνητη σχεδία στη μέση του Ωκεανού. 147 άνθρωποι, τα μάτια τους, μια σκέψη, μια σχολαστική σφαγή, η νύχτα που έρχεται, η πείνα, τα φαντάσματα, η σάρκα, ένας άντρας που με κοιτάζει… Η Θάλασσα χορεύει, αργά όμως.

Μετάφραση: Λένα Ταχμαζίδου
Σκηνοθεσία - Σκηνικός χώρος: Σάκης Μπιρμπίλης
Δραματουργική επεξεργασία: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραντζάς
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Ερμηνεύει η ηθοποιός: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
Κάτω Χώρος, 4/12/17 έως 30/1/18, Δευτέρα-Τρίτη 

«Ορφέας & Ευριδίκη»
Το απαρηγόρητο love story όλων των αιώνων ζωντανεύει σε μια σπαρακτική ποιητική αφήγηση για την ατόφια, οικουμενική, διαμπερή αγάπη που κάθε εμβληματικό ή καθημερινό ερωτευμένο ζευγάρι πεθαίνει να ζήσει. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος ανα-παριστά έναν άλλον «Άλλο Κόσμο», που διατηρεί με καθαρότητα και ευαισθησία το παραμυθένιο και συγκινησιακό φορτίο του μύθου των διαχρονικών εραστών, αλλά ταυτόχρονα στέκει ωμά στο σήμερα, λες και η ιστορία ξανασυνέβη προχθές, σε λίγο, τώρα ή αύριο.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επιμέλεια: Δημήτρης Μπογδάνος
Σκηνικά - Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κουνέλλας
Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Δημητρίου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ευθαλία Παπακώστα
Δώμα, 18/12/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη

«Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου
Το δεύτερο εθνικό πορτραίτο της bijoux de kant (μετά τον Ναπολέοντα), ο Μπολιβάρ, εμπνέεται από το εμβληματικό ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου και παρουσιάζεται με τον Αντώνη Γκρίτση στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ο Έλληνας υπερρεαλιστής ποιητής, με οδηγό τον εθνικό ήρωα της Κολομβίας επιθυμεί να υμνήσει την αρετή του ελεύθερου ανθρώπινου πνεύματος, με την ένταση και τη δύναμη που υμνεί κανείς το ερωτικό αντικείμενο. Ο Σιμόν Μπολιβάρ του Εγγονόπουλου είναι ένας «Ήρως Έρως» που του επιτρέπει να κοιτάξει τον κόσμο έξω από τα όρια της εθνικής ταυτότητας και να ζητήσει τη δημιουργία μιας γενιάς καθόλα ελεύθερων ανθρώπων.

bijoux de kant
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γκρίτσης, Γιάννης Κουκουράκης
Κάτω Χώρος, 12/1/18 έως 25/2/18, Τετάρτη με Κυριακή

«Η Βοσκοπούλα» Ανωνύμου
Η Βοσκοπούλα θεωρήθηκε αυθόρμητο δημιούργημα της λαϊκής ζωής της Κρήτης, ένα τραγούδι των βοσκών, σαν δημοτικό τραγούδι, ενώ αργότερα αναγνωρίστηκε ο έντεχνος χαρακτήρας της και η λογοτεχνική της αξία. Σύγχρονη της Ερωφίλης και του Κατζούρμπου, γραμμένη σε κρητική διάλεκτο, είναι το μοναδικό δείγμα του είδους της που έφτασε ως τις μέρες μας και το σημαντικότερο αντίστοιχο στην ελληνική γραμματεία και στην ευρωπαϊκή ποιμενική ποίηση της εποχής. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1627.

Elephas tiliensis
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Μαξούρη, Γιώργος Παπανδρέου
Δώμα, 19/1/18 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή 

«Σου φυλάξαμε μια θέση» της Ελένης Κοκκίδου και της Μάρθας Φριντζήλα
Μια περφόρμανς που αντιμετωπίζει το τραγούδι σαν λόγο θεατρικό. Σαν μια κατάσταση στην οποία μπαίνεις όταν οι λέξεις δεν αρκούν. Γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος τού αισθήματος, όταν αυτό υπερχειλίζει και χρειάζεται ένα άλλο σύμπαν να το αγκαλιάσει. Εκεί έρχεται και η μουσική και δημιουργείται μια καινούργια πραγματικότητα, που σε αποδεσμεύει από τη σύμβαση της ζωής και γίνεσαι ελεύθερος, εξομολογείσαι τα πάθη σου, τη χαρά σου, τον έρωτά σου...

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα
Κεντρική Σκηνή, 29/1/18 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη

«Αρίστος»
Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου.

GOO Theatre Company
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Έλενη Ουζουνίδου, Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Χριστοδούλου
Κάτω Χώρος, 5/2/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη

«Το προξενιό της Αντιγόνης» του Βασίλη Ζιώγα
Μονόπρακτο γραμμένο το 1958. Σε μια Ελλάδα που συνέρχεται ακόμα από τις πληγές του εμφυλίου, ο συγγραφέας προτείνει ένα υπερρεαλιστικό έργο, γραμμένο με το σύστημα της αυτόματης γραφής, που αντλεί το θέμα του κατευθείαν από τον ελληνικό κοινωνικό χώρο. Ο γάμος και οι συζυγικές σχέσεις είναι μόνο το όχημα για να κάνει μια σάτιρα στα ήθη και την βαθιά ανθρώπινη ασυνεννοησία που συνεχίζει ακάθεκτη να ανθίζει εδώ και χρόνια.

GRASSHOPPER
Σκηνοθεσία: Εύα Βλασσοπούλου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βηλαράς, Εύα Βλασσοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Νίκος Λεκάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης
Κάτω Χώρος, 2/3/18 έως 1/4/18 Τετάρτη με Κυριακή

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Πινόκιο» παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι 
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Φουαγιέ, από 20/10/17 
Καθημερινά παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κεντρική Σκηνή, από 15/10/17

Οργανωμένες παραστάσεις τις καθημερινές σε σχολεία και στο θέατρο.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

«Πέτρες στις Τσέπες του»
Ύστερα από πέντε μήνες καθημερινών sold out στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του, ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, «μετακομίζει» στο Θέατρο Κιβωτός.

Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου & Γιώργος Χρυσοστόμου
Από 6/10/17

Info
ΠΡΟΣΦΟΡΑ EARLY BIRD: 12 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017.  Τιμή εισιτηρίου 7€ . Για όλες τις παραστάσεις για οποιαδήποτε ημερομηνία. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 210 9212900viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, MediaMarkt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Αθηνόραμα.