Στο νέο ρεπερτόριο του Κινητήρα μετά τον Έρωτα έρχεται η Αναγέννηση

kinitiras
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για τη σεζόν 2017-2018.

Μετά τον Έρωτα έρχεται η Αναγέννηση, γι’ αυτό ο Κινητήρας φέτος επιλέγει να ξαναγεννηθεί. Αναγέννηση- Rebirth είναι η πρόταση της δημιουργικής του ομάδας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αντιγόνης Γύρα, που στοχεύει να ενωθούν και φέτος, να ανταλλάξουν ιδέες και να αναγεννηθούν καλλιτέχνες απ’ όλα τα μήκη της Ελλάδας και του κόσμου και όσοι ακόμη αγαπούν τις παραστατικές τέχνες.

Όλες οι δράσεις του Κινητήρα, τα μαθήματα, τα σεμινάρια, τα φεστιβάλ, τα residencies και οι παραστάσεις του, θα δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αφορμή για καλλιτεχνική κι εκπαιδευτική έρευνα, η οποία θα εμπνέεται από την ιδέα της αναγέννησης και της απίστευτης δύναμης του ανθρώπου και της φύσης να μπορεί να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες και τον θάνατο.

Τον Οκτώβριο, μετά τις sold out εμφανίσεις της, κάνει πρεμιέρα για 2η χρονιά η Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων του Αρκά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά και παραγωγή Κινητήρα, στο θέατρο Σημείο. Παράλληλα, ο Κινητήρας υποδέχεται στον χώρο του τις ομάδες χορού που διακρίθηκαν από το κοινό στο πλαίσιο του περσινού In Progress Feedback Festival (IPFF): την Almalibre.co της Αναστασίας Μπρουζιώτη και την A(r)CT της Ελένη Παπαϊωάννου και του Άλεξ Γκοτς με τα έργα Home και 2084 αντίστοιχα.

Τον Δεκέμβριο, ο Κινητήρας, στο πλαίσιο της Έκπληξης, υποδέχεται μια καινούρια αυτοσχεδιαστική παράσταση για βρέφη και νήπια, τη Χώρα του Γιατί, που θα συντονίζει η Σάνια Στριμπάκου.

Τον Φεβρουάριο, έρχεται ο Βαθύς Αναστεναγμός, το πρώτο έργο της ΓΑΒ, της νεοσύστατης καλλιτεχνικής ομάδας του Κινητήρα. Μια παράσταση με ερμηνευτες άνω των 40 χρόνων, εμπνευσμένη από το έργο Dolce Agonia της Nancy Ηuston, ένα έργο που μιλά με καυστικό χιούμορ για τον συλλογικό και ατομικό πόνο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στα τέλη Μαρτίου, το In Progress Feedback Festival (IPFF), το φεστιβάλ-θεσμός του Κινητήρα επιστρέφει για ένατη χρονιά: καλλιτέχνες και ομάδες χορού και θεάτρου, τα έργα των οποίων βρίσκονται σε δημιουργική διαδικασία παρουσιάζουν στο κοινό το έργο τους, δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Λίγο αργότερα, τον Μάιο, ο νέος θεσμός του Κινητήρα, ο Βηματοδότης, θα αποτελέσει και τη φετινή χρονιά εφαλτήριο δημιουργίας για όλους τους καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που φιλοξενούνται σε αυτόν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα τους στο κοινό.

Με ανανεωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, residencies, έκτακτες τοπικές και διεθνείς συνεργασίες, ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους και εφήβους, βραδιές βιβλίου και πολλές ακόμη δράσεις, ο Κινητήρας θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά, σημείο συν-κίνησης της γειτονιάς και του πλανήτη.