«The Night Alive» από την ομάδα ΝΑΜΑ και όλο το νέο πρόγραμμα του Επί Κολωνώ

eleni-skoti
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον σε πανελλήνια πρώτη στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα κοντά στα πενήντα, τον Τόμμυ, που έχει αποχωριστεί την οικογένειά του και ζει μόνος πια σε ένα τμήμα του σπιτιού τού θείου του Μώρις, σε μια συνοικία του Δουβλίνου. Οι δουλειές του ποδαριού με τον κολλητό φίλο του Ντοκ, οι γκρίνιες του θείου Μώρις και οι τηλεφωνικοί καυγάδες με την πρώην γυναίκα του είναι η καθημερινότητα του αποτυχημένου και μοναχικού Τόμμυ. Το έργο αρχίζει με τον Τόμμυ να φέρνει στον εργένικο και εντελώς ακατάστατο χώρο του μια νεαρή πόρνη, την Αιμέ, που μόλις την έσωσε από άγρια επίθεση του φίλου της Κένεθ, του ανθρώπου που την έχει σπρώξει στην πορνεία. Μια σχέση αρχίζει, που θα διαταράξει την όποια ισορροπία της ζωής των πέντε χαρακτήρων και που ενδεχομένως θα εξελιχθεί σε ερωτική αλλά με εμπόδια, αναστολές και επιφυλάξεις από όλους.

Αυτή είναι η υπόθεση του «The Night Alive» του Κόνορ Μακφέρσον, που θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρώτη στη χώρα μας, η ομάδα ΝΑΜΑ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από 12 Ιανουαρίου 2018 στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού, που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις, που φτάνουν ως την ακραία βία.

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου. Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη. Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Ερρίκος Λίτσης, Θάνος Αλεξίου, Κατερίνα Μαούτσου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Δείτε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα του Θεάτρου Επί Κολωνώ εδώ.