Γαλλικό Θέατρο: «Ο Ρομαντισμός / μια νέα ματιά» στο Οδού Κυκλάδων

galliko-theatro-odou-kikladwn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τρία σκηνοθετημένα αναλόγια, με βάση τις καινούριες μεταφράσεις που εκδίδει το Εργαστήριο θεατρικής μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτουτο Αθηνών, το Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» διοργανώνει από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου το Γαλλικό Θέατρο: «Ο Ρομαντισμός / μια νέα ματιά». Θα παρουσιαστούν τρία αναλόγια, με βάση τις καινούριες μεταφράσεις που εκδίδει το Εργαστήριο θεατρικής μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου, σκηνοθετημένα από τους Θέμελη Γλυνάτση, Γεωργία Μαυραγάνη, Δάφνη Ρόκου - Ελεωνόρα Σταθοπούλου.

22-23-24 Σεπτεμβρίου
Alfred de Musset, Ποτέ μη λες ποτέ

Όπου οι ηθοποιοί παγιδευμένοι σε μια κλοουνερί ακούγοντας το εξαιρετικά αστείο κείμενο του Μυσέ, δημιουργούν μια βουβή φάρσα και αποκαλύπτουν όλο το τοξικό κοινωνικό σύμπαν που βρίσκεται πίσω από την κωμωδία χαρακτήρων του συγγραφέα.
Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης 
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου 
Σκηνικός χώρος: Αλεξία Θεοδωράκη 
Μουσική: Jean-Philippe Rameau 
Με τους ηθοποιούς: Μπάμπης Γαλιτσάτος, Βασίλης Λιάκος, Κατερίνα Μαούτσου

25-26-27 Σεπτεμβρίου
Prosper Merimee, Η χρυσή άμαξα

Πόσο και με ποιόν τρόπο ζητάμε από τον άλλο να μας "ξεγελάσει"; Κι αν τελικά αυτό που ζητάμε είναι ο άλλος να υπερασπιστεί το ζωτικό μας ψέμα; Κάπως έτσι δεν είναι και το θέατρο; Θεατρίνα είναι και η βασική πρωταγωνίστρια του έργου που θα κληθεί και θα κάνει αυτή ακριβώς την πολύ δύσκολή αλλά ζωτικής σημασίας υπεράσπιση.
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
Διαβάζουν: Μαρία Τσιμά, Γιώργος Καύκας, Χρίστος Στυλιανού

28-29-30 Σεπτεμβρίου
Alfred de Vigny, Chatterton

Η αληθινή ιστορία του νεαρού ποιητή Τσάττερον το έργο Αλφρέντ ντε Βινύ, εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, μιλάει για τους νέους εκείνους που η ιδιαιτερότητα και η ποιητική ματιά τους, ανησυχούν την εμπορευματοποιημένη ευπρέπεια και τέχνη, και τους αναγκάζει να κρυφτούν κάτω από μια προσποιητή κανονικότητα ή να περιθωριοποιηθούν.
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος
Διασκευή κειμένου: Ελεωνόρα Σταθοπούλου
Σκηνικά και εκτέλεση σκηνικών: Δάφνη Ρόκου και Ελεωνόρα Σταθοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια αναλογίου: Ελεωνόρα Σταθοπούλου και Δάφνη Ρόκου
Ηχητική επιμέλεια: Δάφνη Ρόκου
Κατασκευές: Δάφνη Ρόκου και Ελεωνόρα Σταθοπούλου
Ειδικοί φωτισμοί: Δάφνη Ρόκου
Μετάφραση ποιημάτων: Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Διανομή: Τσάττερτον: Μιλτιάδης Φιορέντζης
Κίττυ Μπέλ: Όλια Λαζαρίδου
Τζών Μπέλ: Λάμπρος Παπαγεωργίου
Πάστωρ: Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Τάλμποτ: Δημήτρης Ντάσκας
Δήμαρχος Μπέκφορντ: Γιώργος Σταυριανός

Info
Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»: Κυκλάδων 11, Κυψέλη, 210 821 7877. 22 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017. Ώρες παραστάσεων: 21.00. Tιμή εισιτήριου 10€, 7€ ειδική τιμή αγοράς και για τις τρεις παραστάσεις, για αγορές που θα πραγματοποιηθούν μόνο τηλεφωνικά ή από το εκδοτήριο της Πανεπιστημίου 39. Ημερομηνίες σχολικών παραστάσεων: 23/09 Ποτέ μη λες ποτέ | 25/09 Chatterton | 27/09 Η χρυσή άμαξα. Ώρες παραστάσεων για τα σχολεία: 10.30. Τιμή εισιτήριου 8€. Προπώληση: Ticket Services Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 Τηλεφωνικά: 210 7234567 Online: www.ticketservices.gr και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.