Στις πρόβες του «Frida Κι Άλλο» από την ομάδα Fly Theatre - Νέες φωτογραφίες

frida-ki-allo1
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στόχος της παράστασης, η σκηνική διερεύνηση και σκιαγράφηση της Frida Kahlo.

Μετά από την επιτυχημένη παρουσίαση – για δύο σεζόν – της παράστασης «Αγγελική» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η ομάδα Fly Theatre επανέρχεται στη σκηνή με τη νέα της δουλειά. Θα παρουσιάσει από τις 19 Οκτωβρίου στην παράσταση «Frida Κι Άλλο» στο Θέατρο 104.

Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τις αρχές που έχει κατακτήσει - προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι- για να φέρει την Φρίντα Κάλο στη ζωή επί σκηνής. Η Κατερίνα Δαμβόγλου θα αναλάβει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου, ενώ ο Robin Beer θα χειρίζεται και θα δημιουργεί ζωντανά ήχο και βίντεο δημιουργώντας τον κόσμο γύρω της.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ομάδα: «Με προβολή και ζωντανό βίντεο ζωγραφίζουμε τη σκηνή και εξερευνούμε την ιστορία της Φρίντα, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει έναν κόσμο που κυριαρχείται από κίνηση και ζωή. Σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, η Φρίντα αντισταθμίζει την ακινησία της, “κινώντας” τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν “κοιτάζει προς τα μέσα”, που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την αναπηρία της και μας κάνει να θέλουμε ακόμα Φρίντα Κι Άλλο».

Συντελεστές
Κατερίνα Δαμβόγλου, σκηνοθέτης/ηθοποιός
Robin Beer, σκηνοθέτης/live video/ήχος/φωτισμός
Ερμίνα Αποστολάκη, σκηνογράφος
Μιράντα Βατικιώτη, συγγραφέας/θεατρολόγος

Λίγα λόγια για την ομάδα
Οι Fly Theatre εδρεύουν στην Αθήνα και αποτελούνται από τους Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer. Γνωρίστηκαν στο London International School of Performing Arts  (LISPA) όπου εκπαιδεύτηκαν πάνω στη μέθοδο Lecoq.  Στη συνέχεια συνεργάστηκαν με πολλές γνωστές ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου όπως Complicite, οι Blind Summit, οι Theatre Rites, ενώ έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Little Angel, στο Rich Mix, στην English National Opera, την Nederlandse Opera, στη Σκάλα του Μιλάνου, στην Όπερα Νουβέλ της Λυών, στο και Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς στο Φεστιβάλ του Σάλζμπουργκ. Στην Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει δύο θεατρικά κομμάτια: Την "Τέλεια Συνταγή", που περιόδευσε την Κρήτη για δύο χρόνια και την "Αγγελική", που ολοκλήρωσε δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και έπειτα περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με εξαιρετική επιτυχία.  Η δουλειά των Fly Theatre στηρίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση του θεάτρου, όπου δεν δίνεται προτεραιότητα σε ένα μόνο στοιχείο θεατρικής δημιουργίας μεμονωμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είτε πρόκειται για κείμενο είτε για σώμα, κίνηση, ρυθμό, ήχο, φως,  κουκλοθέατρο, μάσκα,  χρησιμοποιούν το πλήρες φάσμα των θεατρικών εργαλείων τους πάντα με γνώμονα τη δουλειά συνόλου και την αρμονική αναπαράσταση της ιδέας.

Info
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός. Από 19 Οκτωβρίου 2017. Κάθε Πέμπτη 21.15. Πληροφορίες: Τηλ.: 2103455020. Τιμές εισιτηρίων: tba.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ