Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης συναντά τον Αριστοτέλη

prova-me-ton-aristoteli
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Η πρόβα με τον Αριστοτέλη» στο Θέατρο Αλκμήνη.

«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία» έλεγε ο Νίτσε. Αφορμώμενος από τους δύο αυτούς ετερόμορφους τρόπους υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στο διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στη ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης αποπειράται να τους συζεύξει επί Σκηνής.

«Η πρόβα με τον Αριστοτέλη» είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά τη διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας. Καθένα από τα πρόσωπα επί Σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με τη θηλυκότητά της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει την γνώση που διαθέτει δημιουργούν σχέσεις επιβολής –όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.

Θεατρολογική Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης / Βασίλης Τριανταφύλλου / Δώρα Χουρσανίδου.

Info: Θέατρο Αλκμήνη| Αλκμήνης 12| Πετράλωνα |2103428650. Διάρκεια 1 και 10' χωρίς διάλειμμα, ακολουθεί διάλογος 15-20'. Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα αγγλικά & στα γαλλικά. Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 19:00.  Τιμές εισιτηρίων : 10€ κανονικό, 6€ συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες, 5€ ομαδικά.