«Γρανάδα» από τον Γιάννη Καλαβριανό στο Από Μηχανής Θέατρο

granada
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το νέο έργο του σκηνοθέτη θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2018.

Τέσσερα χρόνια μετά το «Αβελάρδος και Ελοϊζα», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών,  ο Γιάννης Καλαβριανός επανέρχεται στη αθηναϊκή σκηνή με δικό του θεατρικό έργο.

Ο σκηνοθέτης – συγγραφέας θα παρουσιάσει από τον Φεβρουάριο του 2018 την παράσταση «Γρανάδα» στο ανακαινισμένο Από Μηχανής Θέατρο του Δημήτρη Μυλωνά και της Άννας Ελεφάντη.

Η υπόθεση του έργου

Το φως από το φεγγάρι φτάνει στη γη σε 1 δευτερόλεπτο, ενώ από τον ήλιο σε 8 λεπτά. Άρα, στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε τον ήλιο όπως είναι σήμερα, αλλά όπως ήταν 8 λεπτά πριν. Μία εικόνα κυριολεκτικά από το παρελθόν...

Τέσσερα χρόνια μετά το Αβελάρδος και Ελοϊζα, ο νικητής του Βραβείου «Κάρολος Κουν Δραματουργίας ελληνικού έργου» για το Γιοι και Κόρες, επανέρχεται με τη συγγραφή ενός νέου έργου, για το κρυμμένο παρελθόν μιας οικογένειας, τα αστέρια που λάμπουν και χάνονται, την ιστορία της Ιωάννας της Τρελής, μιας βασίλισσας χωρίς βασίλειο και τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου Βίντεο: Κωστής Παυλόπουλος Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου Δραματολόγος: Αντώνης Σολωμού Ιστορικός σύμβουλος: Ελένη Δρίβα.Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Sforaris . Εκτέλεση παραγωγής: Ζωή Μουσχή

Ερμηνεύουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Γλάστρας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου, Έφη Σταμούλη Σε video: Λυδία Φωτοπούλου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ