Η Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στο International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky»

dramatiki-sxoli-ethnikou
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μία από τις έξι σχολές που θα εκπροσωπηθούν σε έναν καινούργιο θεσμό που ξεκινά από τη φετινή χρονιά στη γειτονική Βουλγαρία.

Πρόκειται για το International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky», το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Διεθνούς Ταμείου Προώθησης του Πολιτισμού της UNESCO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και την Ακαδημία Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών «Krastyo Sarafov», στη Stara Zagora. Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παρουσιάσεις πτυχιακών παραστάσεων, εργαστήρια, εκθέσεις και συναυλίες.

Στη φετινή πρώτη διοργάνωση, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, 1-7 Οκτωβρίου 2017, στη Stara Zagora της Βουλγαρίας: μαζί με τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, επελέγησαν και λαμβάνουν μέρος:

  • Η Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (GITIS) με την παράσταση: «Metamorhoses. Gogol and Kafka» βασισμένο σε έργα των Gogol και Kafka.
  • Το Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK) με την παράσταση: «The Old World Landowners» του Nikolai Gogol.
  • Το Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου και Κινηματογράφου της Γεωργίας «Shota Rustaveli» με την παράσταση: «Palm –of-the-Hand Stories» του Ιάπωνα νομπελίστα Yasunari Kawabata.
  • Η Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου με το μιούζικαλ: «Copla»
  • Η Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης (RESAD) με την semi-opera: «Indian Queen» του Henry Purcell
  • Η Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου «Krastyo Sarafov» της Σόφιας (NATFA) με την παράσταση «Ιλιάδα» του Ομήρου.

Copla

Η ελληνική συμμετοχή είναι η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου. Πρόκειται για μία από τις πτυχιακές εργασίες των αποφοίτων (2016-2017) της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 στη Νέα Σκηνή.