Το Θέατρο Τέχνης γνωρίζεται με το κοινό

stoa-toy-biblioy3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σημείο εκκίνησης: οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τη φετινή σεζόν.

«Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε πώς προχωρούμε

...Κι όμως πρέπει να λογαριάσουμε κατά πού προχωρούμε...»

Γ. Σεφέρης

Μέσα από το ερώτημα «Πώς και κατά πού προχωρούμε», το Θέατρο Τέχνης επιθυμεί να γνωριστεί με το κοινό του και να ανοίξει μαζί του ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο. Σημείο εκκίνησης: οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τη φετινή σεζόν.

Με αφορμή το έργο που δημιουργούν φέτος οι καλλιτέχνες για το κοινό, συναντιόμαστε προκειμένου να μιλήσουμε καταρχάς για τις παραστάσεις. Αλλά να μιλήσουμε και για το ίδιο το Θέατρο Τέχνης. Για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καλλιτεχνών, του θεάτρου αλλά και για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού. Να γνωριστούμε εμείς, οι άνθρωποι του Θεάτρου Τέχνης, με τους φίλους του Θεάτρου Τέχνης. Να αισθανθούμε όλοι μέλη της ίδιας κοινότητας.

Γιατί Θέατρο Τέχνης δεν είναι μόνο οι άνθρωποι πάνω στη σκηνή και πίσω από τις παραστάσεις και τις δράσεις του Θεάτρου Τέχνης. Αλλά και οι άνθρωποι στην πλατεία, που 75 χρόνια τώρα, στηρίζουν το Θέατρο Τέχνης.

H πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Υπόγειο αμέσως μετά την παράσταση «Οίκος Μακ-Μπεθ». Στη συζήτηση, πέρα από τον σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη και τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, θα παρευρεθούν ο συγγραφέας του έργου Παναγιώτης Μέντης και η Ευανθία Στιβανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Αθηνών. 

Στις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί, πάλι στο Υπόγειο, συζήτηση μετά την παράσταση «Η Λέσχη». Η σκηνοθετις Έφη Θεοδώρου, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης, θα υποδεχθούν τη Χρύσα Προκοπάκη και τον Γιάννη Παπαθεοδώρου, καθηγητή νεοελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικό πάνω στον βίο και το έργο του Στρατή Τσίρκα.
Τέλος, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την παράσταση «RELAX MINOTIS» θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή της Φρυνίχου συζήτηση με τον Βασίλη Παπαβασιλείου και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.  

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες των συναντήσεων με το κοινό θα ανακοινώνονται κάθε φορά  στο δελτίο τύπου των παραστάσεων καθώς και στο site και fb του Θεάτρου Τέχνης.

Η είσοδος σε όλες τις συζητήσεις είναι ελεύθερη.