«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» της Λένας Κιτσοπούλου από Ανδρουλάκη – Καρασαββίδη

androulakis1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Παράσταση-έκπληξη από αρχές Ιανουαρίου 2018 στο Bios.

Περίεργη αυτή η γυναίκα. Τριάντα εφτά χρονών, τίποτα δεν της λείπει, και χαρά και πόνος. Κι όμως δεν είναι πολύ στα καλά της. Θέλει να αφήσει πίσω της ό,τι τη βασανίζει - τα υπαρξιακά και τα καθημερινά. Αρρώστιες, θάνατο και γηρατειά, έρωτες και μοναξιά, κοινόχρηστα και ψώνια στο σουπερμάρκετ, παραγγελίες πίτσας και κηδειόσημα, ψυχαναλυτές, χαπάκια, ευρουλάκια και μεταλλαγμένα κοτόπουλα.

Γραμμή Πειραιάς-Ιθάκη, με πόσα βήματα φτάνεις στον Πάτο-Παράδεισο;

Αποφασίζει να αλλάξει ζωή. Ή μάλλον, κόσμο.

Μια μαγική εικόνα ζητά μόνο.

Μια Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.

Μια κωμικοτραγική φιλοσοφία ζωής.  (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» της Λένας Κιτσοπούλου)

Αυτή την περίοδο, συμπρωταγωνιστεί με την Τζωρτζίνα Λιώση στην παράσταση του Χρήστου Καρασαββίδη «Lolita reversed» στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Με το νέο έτος όμως, ο Νικόλας Ανδρουλάκης (Το Μπαμ, Μεσαίες Προσδοκίες, Δείπνο με τον Σατανά) μας επιφυλάσσει μια παράσταση – έκπληξη, την οποία θα ανεβάσει από κοινού με τον Καρασαββίδη.

Οι δυο τους θα μεταφέρουν στο σανίδι τη «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» της Λένας Κιτσοπούλου, με τον πολυδιάστατο Ανδρουλάκη να αναλαμβάνει να υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο, επιχειρώντας, όπως ο ίδιος δηλώνει, «την πρώτη πελώρια ερμηνευτική πρόκληση της ζωής του».

Η παράσταση

«Όταν δεν προσμένεις τίποτα κι όλα σαν τα ποθείς». Ένας άντρας που μόλις μπήκε στην τρίτη δεκαετία της ζωής κάνει ερωτική βουτιά στο σώμα και τα εσώψυχα μιας γυναίκας στο κατώφλι της εξόδου από αυτή. Ακροβατικά. Απόκοσμα. Άμεσα.

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης -με τις ευλογίες της συγγραφέως, «της λατρεμένης του δημιουργού», όπως λέει ο ίδιος- θα σκαλίσει δραματουργικά το κείμενό της ως άλλη Κιτσοπούλου στο έργο της Κιτσοπούλου. Κάπως έτσι θα προκύψει η πρώτη ανδρική μονολογική εκδοχή για τη «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.», στην καρδιά του χειμώνα –αρχές Ιανουαρίου 2018- στο αγαπημένο, μυστηριώδες, υπόγειο «κελάρι» του Bios, με στόχο μια άκρως ξεκαρδιστική αλλά και σπαρακτική προσέγγιση αυτής της τόσο ιδιαίτερης ηρωίδας.

Εν μέσω προβών και προετοιμασίας για τη νέα του ταινία μικρού μήκους, ο Νικόλας μας είπε, με περιπαικτική διάθεση: «Λογικά θα αποτύχουμε σε όλα». Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ