Χειμερινή περιοδεία για την «Παρέλαση» από τους This Famous Tiny Circus theater group

parelasi2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Δύο τελευταίες παραστάσεις για το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄Σκηνή.

Δύο αδέλφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα στην σοφίτα του σπιτιού τους. Έξω η Πόλη, ο άγνωστος κόσμος που ζει και αναπνέει πέρα από τους τέσσερις τοίχους ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, αφού όπως ο Άρης και η Ζωή υποθέτουν, οι ετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία δίπλα στο σπίτι δε μπορούν παρά να προοιωνίζουν μια κανονική στρατιωτική παρέλαση. Κι ενώ μέσα στο δωμάτιο η σχέση τους εξελίσσεται σε ένα σκληρό και αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας, ο έξω κόσμος από πιθανός ελευθερωτής θα γίνει-μεταφορικά και κυριολεκτικά- ο δήμιός τους…

Αυτή είναι η υπόθεση της «Παρέλασης» της Λούλας Αναγνωστάκη που πρωτοπαρουσίασε με επιτυχία πέρυσι η ομάδα This Famous Tiny Circus theater group (Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Ελένη Στεργίου) για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, στο πλαίσιο της περιοδείας της ανά την Ελλάδα, που είχε ξεκινήσει από την Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. 

Φέτος, η παράσταση επαναλήφθηκε στη θεατρική σκηνή της Κυψέλης και μάλιστα, το Σάββατο 28/10 και την Κυριακή 29/10 στις 21.00 θα ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο της στην Αθήνα και εν συνεχεία θα βγει ξανά σε περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια. Συγκεκριμένα, θα ταξιδέψει σε Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες.

«Έχουμε σκοπό να ταξιδέψουμε την Παρέλαση σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι παρά το δεύτερο μέρος της περιοδείας μας», αναφέρουν στο click@life ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και η Ελένη Στεργίου, που σκηνοθετούν και παίζουν στην παράσταση. «Η Παρέλαση δεν θα τελειώσει εδώ την πορεία της», συμπληρώνουν αναφερόμενοι στην πρόθεσή τους να επιστρέψουν στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, απ’ όπου και ξεκίνησε η παράσταση, όταν οι υποχρεώσεις τους το επιτρέψουν, αφού -όπως ανακοινώσαμε αποκλειστικά στο [email protected] στις 12 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σταθμός θα κάνει πρεμιέρα η νέα τους παραγωγή «Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα» της Λένας Κιτσοπούλου.

Ακολουθούν οι σταθμοί περιοδείας της «Παρέλασης»:

ΡΟΔΟΣ: Θέατρο «Μάνος Κατράκης» - 31/10, 1&2/11

ΚΩΣ: Πολυχώρος-Θέατρο «Σφαγείο» - 4&5/11

ΝΙΣΥΡΟΣ: «Ζωσιμοπούλειο» Θέατρο - 7/11

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Δημοτικό Θέατρο -11/11

ΠΑΤΜΟΣ: «Πάτμιον» Πνευματικό Κέντρο -13&14/11

ΧΑΝΙΑ: Studio «ΟΞΩ ΝΟΥ» -18&19/11

ΡΕΘΥΜΝΟ: Studio «The Garage» -22/11 (δύο παραστάσεις)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΔιαRτηρητέο -24,25 (δύο παραστάσεις) & 26/11

ΣΥΡΟΣ: Θέατρο «Απόλλων» -30/11 & 1/12

Κλείνοντας ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος και η Ελένη Στεργίου σημειώνουν πως «Η ανταπόκριση στην επαρχία είναι συγκινητική, ανάλογη με την δίψα του κόσμου να δει Θέατρο. Επιλέξαμε συνειδητά να αναλάβουμε αυτό το ρίσκο, η παραγωγή να ταξιδέψει μέσα στον χειμώνα και σε μέρη όπου δύσκολα φτάνουν θεάματα -όχι μόνο αυτήν την εποχή, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ