Ο «Ειρηνοποιός» του David Holman από το ΚΘΒΕ

eirinopoios2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και θα παίζεται σε σχολεία.

Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές.

Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Η Κωνσταντίνα Ματζίρη συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ και ανεβάζει την παράσταση «Ειρηνοποιός», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του David Holman, δίνοντας έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία. Η παράσταση θα απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού και θα παίζεται σε σχολικές αίθουσες.

Ο Holman είναι Άγγλος θεατρικός συγγραφέας με παραπάνω από εβδομήντα έργα στο ενεργητικό του. Οι δουλειές του αρχικά  προορίζονταν να παιχτούν σε σχολεία, αλλά σύντομα παρουσιάστηκαν σε όλο τον κόσμο. Το RSC (Bolton Octagon and Theatre Center) του ανέθεσε να παρουσιάσει τα έργα του σε όλη την υφήλιο και από το 1983 εργάζεται μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ματζίρη. Θεατροπαιδαγωγός: Ειρήνη Ζωή, Ανέτα Λιάπτση. Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου. Ερμηνεύουν: Γιάννης Γκρέζιος, Θωμαή Ουζούνη, Ευανθία Σωφρονίδου.

Info
Σχολικές Αίθουσες. Από 7 Νοεμβρίου 2017 έως 29 Απριλίου 2018. Πληροφορίες - κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή, στο τηλ. 2315 200 039