7 μονόπρακτα της Νίνας Ράπη από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ στο Μικρό Αργώ

splinters
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η παράσταση «Splinters» θα παρουσιαστεί μετά την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Τ.

Επτά μόνόπρακτα της Νίνας Ράπη θα μεταφέρει στη σκηνή του A Small Argo full of Art, Θεάτρο Αργώ ο Αλέξανδρος Μιχαήλ μέσα από την παράσταση με τίτλο «Splinters», επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλλιτεχνική του συνύπαρξη με τη συγγραφέα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: Η συνύπαρξη αυτή ξεκίνησε πριν 12 χρόνια στο Λονδίνο, με ρίζες που φτάνουν στον ακραίο τόπο της κοινής μας καταγωγής, την Καστοριά, αλλά ξεκίνησε να δουλεύεται, για το Θέατρο ΑΡΓΩ, στη Θεσσαλονίκη. Σαν ένα πείραμα για τα ίδια τα κείμενα. Να ξετυλίξουν μια κοινή ιστορία, που ενσαρκώνεται σε διαφορετικά πρόσωπα και συμβαίνει σε διαφορετικούς χώρους και χρόνους. Αλλά και σαν μια σκηνοθετική δοκιμασία. Να βρούμε - μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές - τη σκηνική γλώσσα που ταιριάζει σε μία τόσο σύγχρονη και αφοπλιστικά άμεση γραφή.

Τι είναι όμως το «Splinters»; Η Αμαλία Κοντογιάννη, σύμβουλος σκηνικής δραματουργίας της παράστασης, μάς εξηγεί: 

Splinters είναι

Οι ακίδες που τρυπούν το δέρμα. Θραύσματα σχέσεων. Καθημερινών. Ή όχι;

Οι μικρές λεπτομέρειες στην επικοινωνία, που ξεσκεπάζουν τα χάσματα.

Ό,τι σημαίνει «έλξη / επαφή / έρωτας / αγάπη» όταν ξύσεις την επιφάνεια.

Επτά στιγμιότυπα εικονογραφούν σχέσεις μεταξύ φίλων, φύλων και φυλών ανθρώπων.

Μια ιστορία που δεν λέγεται με λόγια. Συμβαίνει, εξελίσσεται υπόγεια, ωριμάζει και ξεσπά. Ανάμεσα στις λέξεις, πίσω από τα πρόσωπα, κάτω από τους ρόλους.

Μια γραφή που κατανοεί βαθιά και ανατρέπει τους ορισμούς του λεξικού των ηρώων της. Αφήνει τον λόγο στην ηδονή και επιτρέπει την οδύνη.

Επτά μονόπρακτα που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο έργο.

Ένα ταξίδι από την ορμή προς την ωριμότητα. Από την κοινωνική σύμβαση προς την ελευθερία της συνείδησης. Και από το ζωτικό ψέμα στην εντροπία του ασυνείδητου.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Συγγραφέας: Νίνα Ράπη Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ Σύμβουλος σκηνικής δραματουργίας: Αμαλία Κοντογιάννη Κοστούμια: Μάρθα Φωκά Μουσική: Μαρία Βουμβάκη Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου Σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας / φωτογραφία / βίντεο: Χρήστος Κυριαζίδης Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κουσούλης Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Αθηνά Κιορπελίδου Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαριάννα Παπάκη.

Ερμηνεύουν: Νίκος Βατικιώτης | Μελίνα Γαρμπή | Χριστίνα Γυφτάκη | Νίκος Τσολερίδης.

Info
A Small Argo full of Art, Θεάτρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. Από 18 Δεκεμβρίου  2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00. Εισιτήρια: €12, €10 (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και το ταμείο του θεάτρου. Πληροφορίες-Ταμείο θεάτρου: 210 520 1684.

Σημειώνεται ότι το «Splinters» μετά την Αθήνα, θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Τ, όπου θα παρουσιαστεί από 5 - 28 Φεβρουαρίου 2018. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ