Όταν ο Καρλ Μαρξ έζησε στο Σόχο του Λονδίνου

young-marx
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

«Υoung Marx» των& Richard Bean και Clive Coleman σε απευθείας μετάδοση από το Bridge Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Αθηνών.

Συνεχίζοντας για 8η χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα National Theatre Live, που διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Λονδίνο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει σε απευθείας μετάδοση από το Bridge Theatre του Λονδίνου, την παράσταση «Υoung Marx».

Πρόκειται για την ολοκαίνουργια κωμωδία από το συγγραφικό δίδυμο Richard Bean & Clive Coleman, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα από την περίοδο της παραμονής του Καρλ Μαρξ στο Σόχο του Λονδίνου. Ένα απολαυστικό έργο από τους συντελεστές της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του Μπρόντγουεϋ και του Ουέστ Εντ One Man, Two Guvnors. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Rory Kinnear, γνωστός στους φίλους των κινηματογραφικών μπλόκμπαστερ από τη συμμετοχή του στην τελευταία ταινία του James Bond (Spectre, 2015), ένας ηθοποιός που έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Ολιβιέ και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας (Η όπερα της πεντάρας, Οθέλλος κ.ά.). Τον Φρήντριχ Χέγκελ ενσαρκώνει ο Oliver Chris (Δωδέκατη νύχτα, Green Wing).

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Σόχο, 1850. Ο πιο διαβόητος τρομοκράτης της Ευρώπης μένει στην οδό Ντην. Μπατίρης, αεικίνητος, με το νου του διαρκώς στο σεξ, ο τριανταδυάχρονος επαναστάτης έχει κάποια συμπαθή χαρακτηριστικά: λαμπρό μυαλό, αθυροστομία, σατιρικό πνεύμα και πλήρη συναισθηματική ανωριμότητα. Γύρω του σαν αρπακτικά κινούνται πιστωτές, κατάσκοποι, επαναστατικές φράξιες και οι θαυμαστές της όμορφης γυναίκας του. Ο ίδιος έχει χάσει κάθε συγγραφική έμπνευση. Ο γάμος του τελειώνει. Ο φίλος του, ο Χέγκελ, απελπίζεται βλέποντας τέτοια ιδιοφυΐα να χαραμίζεται. Το μόνο που του έχει μείνει είναι η δουλειά του στα τρένα. Αν όμως θελήσετε να βγείτε μια νύχτα και να γίνετε λιώμα, δεν υπάρχει καλύτερος συνοδός σε όλη την πόλη από τον Καρλ Χάινριχ Μαρξ.

Κείμενο Richard Bean & Clive Coleman Σκηνοθεσία Nicholas Hytner Σκηνικά-κοστούμια Mark Thompson Φωτισμοί Mark Henderson Ήχος Paul Arditti Μουσική Grant Olding Σκηνοθεσία πάλης Kate Waters.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητικά) και 15 € Πληροφορίες 210 72.82.333 www.megaron.gr.