«ΝΤΑ» από τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο στο ΚΘΒΕ

nta
ΤΡΙΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2018 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Από τα πιο γνωστά έργα του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, το «ΝΤΑ» έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και θεατρικές διακρίσεις. Παρουσιάζει με πολύ μοντέρνο τρόπο το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του 20ού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.

Στη χώρα μας έγινε γνωστό τη δεκαετία του '80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Από τις 27 Ιανουαρίου του 2018 θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου με τον Κώστα Σαντά στο ρολο του Ντα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ