Ο Χάρης Αττώνης θυμάται τα Χριστούγεννα που ξύπνησε με έναν χιονάνθρωπο δίπλα του

xaris-attonis
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός ανακαλεί την ανάμνηση από το πρώτο χιόνι και την ανεμελιά που έφερνε μαζί του όταν ήταν παιδί.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τα Χριστούγεννα στο πατρικό μου. Πάντα με κόσμο, φίλους, οικογένεια, μουσικές, χρώματα, στολισμένο σπίτι, τη σόμπα να καίει, μυρωδιές από φαγητά και γλυκά, χαμόγελα και την προσμονή για αυτό που θα έρθει…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, παιδί ακόμα, στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, κοιμάμαι στο κρεβάτι μου όταν ακούω τη μητέρα και τις αδερφές μου να με ξυπνάνε γεμάτες φωνές και χαμόγελα. Σε μια λεκάνη είχαν φτιάξει ένα χιονάνθρωπο και μου τον έφεραν να μου κάνουν έκπληξη. Είχε χιονίσει! Νομίζω τα πρώτα χιόνια που θυμάμαι ποτέ. Σηκώθηκα, φόρεσα τα πιο ζεστά μου και βγήκαμε έξω, στην απέναντι αλάνα του τότε εγκαταλειμμένου σχολείου και παίξαμε με το χιόνι. Έχει μείνει και μια φωτογραφία, μες στα χιόνια, εγώ με τη μητέρα μου να χαμογελάμε. Ως ανάμνηση μιας δύσκολης εποχής για την οικογένεια που όμως το χιόνι ζωγράφισε λευκή και ανέμελη, όπως κάθε παιδί έχει ανάγκη να βλέπει τα Χριστούγεννά του.

Ο Χάρης Αττώνης σκηνοθετεί και παίζει στα «Λαμπρά παράσιτα»  του Philip Ridley στο Θέατρο Tempus Verum.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ