Οι Ginger Creepers με Ντάριο Φο στο Bios

johan-padan
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Οι Χρήστος Καπενής και Γρηγόρης Χατζάκης θα ανεβάσουν την παράσταση «Τζόαν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής».

Μετά την πρώτη τους δουλειά, «Ο ήχος που έχει το χώμα στο μικροσκόπιο», που παρουσιάστηκε μες στο 2017 στο Bios, οι Ginger Creepers, η θεατρική ομάδα των Χρήστου Καπενή και Γρηγόρη Χατζάκη, θα επανέλθει μετά το Πάσχα στη σκηνή της Πειραιώς για να ανεβάσει τη νέα της παράσταση.

Πρόκειται για το ανατρεπτικό κείμενο του Ντάριο Φο «Τζόαν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής», η υπόθεση του οποίου έχει ως εξής:

Ο Τζόαν Παντάν είναι ένας κατεργάρης νεαρός, ο οποίος κρύβεται σε ένα καράβι στο τελευταίο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου για την Αμερική, προκειμένου να γλιτώσει από την Ιερά Εξέταση. Αφού φτάσει στον Νέο Κόσμο, περνάει από πολυάριθμες περιπέτειες, ώσπου καταλήγει να γοητεύεται από την κουλτούρα των ιθαγενών Ινδιάνων και εν τέλει να γίνεται μέλος τους.

Μέσα από την ιδιαίτερη οπτική τους, όπου η προσωπική διαδικασία αναζήτησης αποτελεί κύριο μέρος του αποτελέσματος, οι Ginger Creepers θα παρουσιάσουν ένα πολύπλευρο ταξίδι, που μπορεί να είναι από την Ισπανία προς τον Νέο Κόσμο, από την σημερινή κοινωνία προς την Αμερική των Ινδιάνων, ή από ένα άτομο προς ένα άλλο. Μέσα από το καυστικό χιούμορ του νομπελίστα συγγραφέα, ο Γρηγόρης και ο Χρήστος θα δημιουργήσουν ένα σύστημα προσωπικών και οικουμενικών αποικιών.

Σύλληψη-μετάφραση-διασκευή: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής-Γρ. Χατζάκης). Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης. Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη. Μουσική: Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) & Βύρων Κατρίτσης. Β. Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου.

Ερμήνευει ο Χρήστος Καπενής.

***Το σκίτσο είναι του Κώστα Γκόγκα (https://tiny.cc/KostasGogas)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ