«X_isTense»: Η κρίση στην μοντέρνα Τέχνη

xistense
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Παράσταση μουσικού θεάτρου από τον Περικλή Λιακάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Κρίση: η κοινωνική κρίση, η προσωπική ηλικιακή κρίση του μέσου της ζωής, η κρίση στην Τέχνη και ειδικότερα στη μοντέρνα τέχνη συνθέτουν το κλειστοφοβικό περιβάλλον του μουσικού θεάτρου δωματίου, X_isTense, όπου η ύπαρξη μοιάζει να απειλείται όλο και περισσότερο. Μοναδική διέξοδος, σε αυτήν την έκρυθμη κατάσταση, φαντάζει η ξαφνική συνειδητοποίηση του πόσο μικροί είμαστε μέσα στο τεράστιο σύμπαν που μας γέννησε και πόσο κοινότοπα είναι τελικά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την Κρίση και μας βασανίζουν. Τα αναπάντητα ερωτήματα απαντιούνται με ένα μεγαλύτερο αναπάντητο ερώτημα. Και αυτό συνεχίζεται έως το τέλος του Χρόνου.

Το μουσικό ensemble που θα πλαισιώσει αυτή τη διαδρομή αποτελείται από έναν ηθοποιό, ένα βαρύτονο σαξόφωνο, ένα ακορντεόν και μια ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρονικοί ήχοι, drones και jungle beats, αντιστικτική μουσική συντεθειμένη από μη συγκερασμένες σκάλες, όπου τα τέταρτα του τόνου έχουν τον πρώτο λόγο, συνθέτουν τον ακουστικό χώρο αυτής της σύνθεσης.

Σύνθεση: Περικλής Λιακάκης
Video animation: Shadab Shayegan
Περφόρμερ: Αχιλλέας Αναστασιάδης

Θεόφιλος Σωτηριάδης βαρύτονο σαξόφωνο 
Κώστας Μακρυγιαννάκης ηλεκτρική κιθάρα 
Κωσταντίνος Ράπτης ακορντεόν

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Banquet. Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης: 28 Φεβρουαρίου 2018/21:00. Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7 Ζώνη Β: € 10 Ζώνη Α: € 15.