Bob Τheatre Festival 2018: Happy Hour συνάντηση στο Ρομάντσο

bob-theatre-festival3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

To Bob Τheatre Festival 2018 προσκαλεί όλες τις θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό φεστιβάλ, σε μία πρώτη Happy Hour συνάντηση στο Ρομάντσο, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 15:00. Εκεί, οι διοργανωτές του Bob θα παρουσιάσουν από κοντά τη νέα φιλοσοφία και τις νέες δράσεις του, αλλά και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που θα προκύψουν.

Πιο συγκεκριμένα οι ίδιοι αναφέρουν: 
Μια Νέα Αποστολή!

Το φεστιβάλ μας διεξάγεται φέτος για 11η, συνεχόμενη χρονιά και καθώς μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, θέτει ένα νέο στόχο:
To Bob Theatre Festival αναζητά το θέατρο που είναι χρήσιμο, το θέατρο που απευθύνεται στον άνθρωπο, το θέατρο που αλλάζει ζωές!

Ένα Χρήσιμο Θέατρο...
Γιατί πάμε θέατρο; Πάμε για να χαλαρώσουμε; Πάμε για να «ξεφύγουμε»; Πάμε για να αξιολογήσουμε ερμηνείες και σκηνοθεσίες; Αυτό είναι όλο;
Το θέατρο είναι μια τέχνη που επιβιώνει εδώ και 2.500 χρόνια. Τα μεγάλα έργα δεν έμειναν στην ιστορία επειδή είχαν «κοφτερές» ατάκες ή ευρηματικές σκηνοθεσίες, ούτε επειδή έκαναν τους ανθρώπους να ξεσκάσουν. Έμειναν στην ιστορία επειδή είχαν ουσία. Και αυτήν την ουσία κατάφεραν να τη μεταδώσουν στους ανθρώπους της εποχής τους, αλλάζοντάς τους τη ζωή!
Εμείς, ως θεατές, επιτρέπουμε στο θέατρο να μας αλλάξει τη ζωή; Όταν πάμε να δούμε μια παράσταση είμαστε ανοιχτοί ώστε να μας συμβεί κάτι; Ή πάμε οχυρωμένοι, μόνο για να κρίνουμε τα επιμέρους συστατικά της;

Ως δημιουργοί τώρα, ενδιαφερόμαστε για τον θεατή μας; Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματά του; Θέλουμε να τον βοηθήσουμε; Ή χανόμαστε στα βάθη της τεχνικής μας, απευθυνόμενοι τελικά μόνο στον εαυτό μας;
Το θέατρο είναι ένα εργαλείο ζωής το οποίο πάψαμε να βλέπουμε ως τέτοιο. Σε μια κρίσιμη εποχή όμως, όπως η δική μας, δεν μας παίρνει να πετάμε τα εργαλεία μας.

Στο Bob Theatre Festival λοιπόν θέλουμε να ξαναενεργοποιήσουμε αυτή τη χρησιμότητα του θεάτρου. Θέλουμε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που έχουν οι δημιουργοί σήμερα για χρήσιμες παραστάσεις. Και παράλληλα θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και το θεατρικό κοινό ώστε να μάθει να τις απαιτεί.

Το Bob Theatre Festival λοιπόν επιστρέφει στο BIOS από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018 και με «ομπρέλα» την ιδέα της αναζήτησης του χρήσιμου θεάτρου που μπορεί να αλλάξει ζωές, διαμορφώνει το πρόγραμμά του.

Οι βασικές του δράσεις παραμένουν ως έχουν:
-Ο διαγωνισμός Scratch Night εξακολουθεί να αναζητά τις καλύτερες νεοσύστατες ομάδες (οι αιτήσεις του θα ανοίξουν το Μάρτιο).
-Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις της χρονιάς, τις οποίες όμως πλέον αξιολογούμε κάτω από αυτό το νέο πρίσμα.
-Τώρα, όμως για πρώτη φορά στο Bob, δεχόμαστε αιτήσεις για πρεμιέρες!

Κάνε Την Πρεμιέρα Σου Στο Φετινό Bob!
Βοηθήστε μας στην καινούργια μας αποστολή! Ζητούμε από εσάς, τους δημιουργούς, να μας προτείνετε παραστάσεις χρήσιμες – εδώ και τώρα. Παραστάσεις που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και βοηθούν. Παραστάσεις που έχουν να πουν κάτι σημαντικό.
Οι παραστάσεις που θα επιλεγούν, θα κάνουν την πρεμιέρα τους φέτος, μπροστά στο φεστιβαλικό κοινό του Bob! Όλες οι πρεμιέρες θα ενταχθούν, στη συνέχεια, σε μια σειρά συζητήσεων, με κοινό και συντελεστές, στο πλαίσιο της διερεύνησης και της αξιολόγησης του χρήσιμου θεάτρου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Μαρτίου 2018
Περισσότερες πληροφορίες:
 [email protected], +306944631925