H Sienna Miller είναι μια «Λυσσασμένη γάτα» στο Μέγαρο

lissasmeni-gata1 JOHAN PERSSON
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το σπαρακτικό αριστούργημα του Tennessee Williams σε δορυφορική μετάδοση από το Apollo Theatre του Λονδίνου.

Συνεχίζοντας για 8η χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα National Theatre Live, που διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Λονδίνο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει σε δορυφορική μετάδοση τη «Λυσσασμένη γάτα».

Στις 8 Μαρτίου θα προβάλλει σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Apollo Theatre του Λονδίνου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το σπαρακτικό αριστούργημα του Tennessee Williams σε σκηνοθεσία Benedict Andrews, που λάτρεψε πέρυσι το βρετανικό κοινό στο West End. Φέτος, η επιτυχημένη παραγωγή του Young Vic αναβιώνει από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με πρωταγωνιστές τους Sienna Miller, Jack O’Connell και Colm Meaney.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Williams υπογράφει το 1955 τη «Λυσσασμένη γάτα», ένα τολμηρό για την εποχή του έργο, που έμελλε να του χαρίσει το βραβείο Πούλιτζερ καθώς και το βραβείο του Κύκλου Θεατρικών Κριτικών της Νέας Υόρκης. Καθιερώθηκε ως ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου του 20ού αιώνα, όταν το 1958 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Elizabeth Taylor και Paul Newman.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Νύχτα, καύσωνας και υγρασία, σε μια βαμβακοφυτεία του Μισισιπή στον αμερικανικό Νότο. Η οικογένεια Πόλλιτ συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα γενέθλια του Πατέρα (Big Daddy). Μέσα στην αποπνικτική ζέστη, ο Μπρικ και η Μάγκι στροβιλίζονται σε έναν ξέφρενο χορό ψεμάτων. Τα μυστικά, η υποκρισία και τα σεξουαλικά απωθημένα απειλούν να καταστρέψουν τον γάμο τους και το μέλλον της ίδιας της οικογένειας. Πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια; Ποια εκδοχή της θα επικρατήσει τελικά;

Ο αυστραλός σκηνοθέτης Benedict Andrews μεταφέρει τη «Λυσσασμένη γάτα» στο παρόν, σε ένα σπίτι που συμβολίζει μια χρυσαφένια φυλακή. Στο σκηνικό δεσπόζουν ένα κρεβάτι και ένα ντους, που χρησιμοποιείται εκτενώς από τον γυμνό O’Connell στην προσπάθειά του να καθαρίσει τον εαυτό του από τη βαθιά ριζωμένη ενοχή.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. 8 Μαρτίου στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητικά, AMEA) και 15 € Πληροφορίες 210 72.82.333 www.megaron.gr.