Η επιστήμη επί σκηνής στην παράσταση «The Science of CSI: Έγκλημα στο Εργαστήριο»

the-science-of-csi-egklima-sto-ergastirio
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μια πρωτότυπη επιστημονική θεατρική παράσταση από τους Science Reactors έρχεται στη σκηνή «Ιφιγένεια», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τους λάτρεις του μυστηρίου.

Το «Έγκλημα στο Εργαστήριο» είναι μια παράσταση που, κατά τη συνήθη προσέγγιση των Science ReΑctors, μας καλεί να δούμε την επιστήμη...αλλιώς! Να την ανακαλύψουμε στην καθημερινότητά μας, να τη συνδυάσουμε με τέχνη και να την συνοδεύσουμε με πρωτότυπη μουσική. Όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ από νέους επιστήμονες που στελεχώνουν την ομάδα, από τις 10/3 και όλα τα Σάββατα του Μαρτίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Πολιτισμός».

«Πώς γίνεται μια εξέταση DNA;», «Τι είναι τα εντυπώματα και τι σχέση έχουν με τα αποτυπώματα;», «Γιατί είναι πάντα χρήσιμη μια λάμπα υπεριώδους φωτός στον τόπο ενός εγκλήματος;», «Πώς βοηθάει η τεχνολογία στην ανίχνευση ενός εγκλήματος και τι σχέση έχει ένας 3D…scanner;»… Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι επιστήμονες στην παράσταση, όπου μια ερευνήτρια βρίσκεται νεκρή κάτω από παράδοξες συνθήκες...

Μια παράσταση με μυστήριο, χιούμορ και επιστημονικά…παράδοξα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι επιστήμονες, αφού αυτός είναι ο βασικός όρος για όποιον συμμετέχει. Αυτό συνήθως εκπλήσσει το κοινό, όπου όλοι θεωρούν ότι θα δουν μια ερασιτεχνική παράσταση, αφού οι συμμετέχοντες είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί και επαγγελματίες επιστήμονες. Είναι όμως μια εξαιρετικά προσεγμένη, επαγγελματική δουλειά, με μουσική γραμμένη ειδικά για την περίσταση, με μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση και με επαγγελματία σκηνοθέτη, τον Κώστα Βρεττό, όπως αναφέρει η συντονίστρια της ομάδας, κυρία Ελένη Γραμματικοπούλου.

Η επιστήμη και ο σημαντικός ρόλος της έρευνας πίσω από τις αγαπημένες μας αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές αποκαλύπτονται και μας προσκαλούν σε μια βραδιά με χιούμορ και μυστήριο.

Συντελεστές

Σενάριο: Άννα Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός

Πρωτότυπη μουσική: Ντίνος Πρασσάς

Video: Αντώνης Λεκόπουλος, Κυριάκος Μακαρονίδης

Σύμβουλος: Κατερίνα Χατζησταματίου

Εικαστικός σύμβουλος: Χαρά Παπαθεοδώρου, ιστορικός τέχνης

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της  Επιστήμης

Χειριστής video παράστασης: Γιάννης Κοντογιάννης/ Άρτεμις Τσιλιμιδού

Φωτογραφίες από τις πρόβες: Γιάννης Βουλγαράκης

Video από τις πρόβες: Γιάννης Δεσύπρης

Αρχειακό υλικό: Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ

Πανώ: graffiti μαθητών από το πρόγραμμα «Επιστήμης Κοινωνία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Eρμηνεύουν

Ανθούλα  Σιαχάμη: Ηθοποιός –Ερευνήτρια (συνδετικός κρίκος αρχής και τέλους)

Χριστίνα Σκουληκίδου: Εύα Παππά, πτώμα (ερευνήτρια όσο ήταν εν ζωή)

Χρήστος Λυμπερόπουλος: Μιλτιάδης Αργυρός, Διοικητικός Διευθυντής

Κώστας Καρπούζης: Γιώργος Δούκας, ερευνητής (video)

Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου: Άντα Ζωγράφου, ερευνήτρια

Βάσια Κουρεμένου: Μαίρη Καρρά, καθαρίστρια

Αθανάσης Κουστένης: Δημήτρης Σακελλάριος, αστυνόμος

Νίκος Παπαδημητρίου/ Γιώργος Βαγιάκης: Θεοχάρης Νικολάου, υπαστυνόμος

Σταύρος Δημητρακούδης: Ηλίας Χρήστου, υπεύθυνος εργαστηρίου (video)

Info
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Πολιτισμός», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0300, Πρεμιέρα: Σάββατο 10/3, διάρκεια 70 λεπτά. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο (10,17/24/31/03) στις 20:30. Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ γενική είσοδος.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.