Η αγωνία μιας γενιάς να ζήσει, να ερωτευθεί, να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο

to-xipnima-tis-anoixis1
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Frank Wedekind από την ομάδα ΝΟΥΚΕΝΤΡΑ στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

Στη Γερμανία, στα τέλη του 19ου αιώνα, μια ομάδα εφήβων ανακαλύπτει τον έρωτα και τον θάνατο, ακροβατώντας ανάμεσα στη νεανική ορμή και την ενήλικη αδιαλλαξία. Η κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται καθώς τα παιδιά βρίσκονται απότομα αντιμέτωπα με την ενηλικίωση.

«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Frank Wedekind, όπως όλα τα κλασσικά έργα, είναι πάντα επίκαιρο. Μέσα του διακρίνεις την αγωνία μιας γενιάς που θέλει να ζήσει, να ερωτευτεί, να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς να ξέρει όμως το πώς, μιας και καθορίζεται από νευρώσεις και απωθημένα που της δημιούργησαν κάποιοι άλλοι.

Η ομάδα ΝΟΥΚΕΝΤΡΑ που θα παρουσιάσει το έργο στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής αναφέρει σχετικά: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω απ' όλα είναι να αποδώσουμε αυτή την παιδική τραγωδία, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας, σε παραλληλισμό με το σήμερα... Σε αυτά τα παιδιά είδαμε τους εαυτούς μας και μέσα από τους εαυτούς μας θελήσαμε να εκφράσουμε τον άνθρωπο του σήμερα και τη βαθιά του ανάγκη να αντιδράσει σε κάθε επιβολή»

Η ομάδα ΝΟΥΚΕΝΤΡΑ γεννήθηκε το 2016 (από τους Αλίκη Αλωνεύτη, Κατερίνα Βαβούλη, Ειρήνη Ιερωνυμάκη, Μάνο Τσεκούρα, Διονύση Λάνη) στις αίθουσες της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου, μέσα από τη βαθιά ανάγκη των ηθοποιών να συνυπάρξουν και να εκφραστούν. Μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξαν στο Φρανκ Βέντεκιντ και στο «Ξύπνημα της Άνοιξης». Αποφάσισαν να μεταφράσουν και να διασκευάσουν το έργο έτσι ώστε να συνταιριάξουν το πνεύμα του συγγραφέα με την προσωπική τους οπτική.

Μετάφραση-Διασκευή-Επιμέλεια κειμένου: Αλίκη Αλωνεύτη, Κατερίνα Βαβούλη, Σοφία Βάσιλα, Ειρήνη ΙερωνυμάκηΣκηνοθεσία: ομάδα Νουκέντρα Επιμέλεια κίνησης: Άννα Αθανασιάδη Σκηνικά- Κοστούμια: Ειρήνη Ιερωνυμάκη Μουσική επιμέλεια/ Φωτισμοί: Νουκέντρα Επιμέλεια μακιγιάζ/ μαλλιά: Αλίκη Αλωνεύτη Φωτογραφία- Teaser/ trailer: Μαρία Κρητικού, Αντρέας Λαρεντζάκης

Ερμηνεύουν: Αλίκη Αλωνεύτη, Κατερίνα Βαβούλη, Σάββας Βασιλιάδης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη, Αλέξανδρος Λίβανος, Μάνος Τσεκούρας.

Info
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής: Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός. Στάση μετρό: Κεραμεικός. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3425 637 (ταμείο θεάτρου) και 6907 134 157. Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Από Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 για 8 παραστάσεις (έως 30 Μαρτίου). Εισιτήρια: 10 €, φοιτητικό, ανέργων: 7 €

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.