Akroasis Theatre & Bar: Μια νέα θεατρική σκηνή ανοίγει τον Απρίλιο στην Κυψέλη

merlin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ανοίγει τις πύλες της στις 20 του μήνα και θα παρουσιάσει τρεις παραστάσεις.

Ένας νέος χώρος στην περιοχή της Κυψέλης αφιερωμένος στο Θέατρο και τη Μουσική ανοίγει τις πόρτες του την Άνοιξη. Ο λόγος για το Akroasis Theatre & Bar, που βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης (Κυψέλης 15) και είναι ένας χώρος που αποτελείται από αίθουσα θεάτρου 70 θέσεων και επιπλέον 50 θέσεων στο μπαρ όπου μπορούν να φιλοξενούνται μικρές εναλλακτικές παραστάσεις, διαδραστικές, μουσικές παραστάσεις, stand up, αυτοσχεδιασμοί και ότι άλλο χωράει το μυαλό του καλλιτέχνη, όπως επίσης διαφόρων ειδών σεμινάρια από έμπειρους δασκάλους πάνω στην τέχνη της υποκριτικής αλλά και της συγγραφής, σκηνοθεσίας.

«Ο σκοπός που φτιάχτηκε αυτός ο χώρος ήταν να μας ενώσει, με σκοπό όπως και το Akroasis.gr , να μπορέσει να φιλοξενήσει τις φιλοδοξίες και τα όνειρα πολλών από εμάς, να βρούμε τους κοινούς στόχους μας και να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας μέσα από την δημιουργικότητα και τη συλλογική εργασία που απαιτεί αυτή η τέχνη», σημειώνει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του AkroasisΒασιλεία Δημηνίδου, που είναι θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός και επιμελήθηκε τη διακόσμηση του χώρου.

Το Akroasis Theatre & Bar κάνει τη θεατρική του πρεμιέρα με τις παραστάσεις:

  • «Δε θα μείνω πολύ» του Νίκου Ποριώτη την Παρασκευή 22 Απριλίου.
  • «ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ – Συνέντευξη με τον Θάνατο» της Βασιλείας Δημηνίδου την Τρίτη 24 Απριλίου.
  • «Ποιητές Πεζοδρομίου» Bar Theater της Βασιλείας Δημηνίδου στις 29 Απριλίου.

Αναλυτικότερα: 

«Δε θα μείνω πολύ»

Είναι άντρας χωρίς έρωτα, συγγραφέας χωρίς έμπνευση, ηθοποιός χωρίς ρόλο, αλκοολικός χωρίς ποτό. Όταν μία άγνωστη του χτυπήσει την πόρτα, θα
πρωταγωνιστήσει στην πιο δραματική κωμωδία της ζωής του. Αυτή η απρόσμενη επίσκεψη αλλάζει τα δεδομένα, σε ένα έργο που δε γράφτηκε ποτέ!
Όταν η τραγωδία της μοναξιάς, της εξάρτησης και της επαγγελματικής αποτυχίας, ισοπεδώνεται από την απόλυτη βλακεία, τότε μετατρέπεται σε επικίνδυνη κωμωδία. Άλλωστε το πιο ενδιαφέρον έργο είναι η ζωή, απρόβλεπτη, με συνεχείς ανατροπές και τέλος που δε γνωρίζουμε ποτέ. Γιατί τελικά «Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο, από έναν επινοητικό ηλίθιο», Scott Adams Αμερικανός συγγραφέας κόμικς.
Σημειώστε πως η παράσταση «Δε θα μείνω πολύ» παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2009 σε σκηνοθεσία Ροζαμάλιας Κυρίου και ηθοποιούς τη Βίλη Σωτηροπούλου και τον Νίκο Ποριώτη. Στη συνέχεια, το 2010, με τίτλο ΄΄33 φορές να φύγεις’’ σκηνοθετήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Γ. Κακλέα, με ηθοποιούς την Ελένη Ράντου και τον Αρη Σακελλαρίου. Το 2013 επανήλθε υπό την ευφάνταστη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νινιού με ηθοποιούς την Κατερίνα Μπιλάλη  και τον Νίκο Ποριώτη.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού. Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτα Τσιότσκα. Κουστούμια/Σκηνικά: Team Akroasis.Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης. Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κυριακού - Νίκος Ποριώτης. Παίζουν οι: Κατερίνα Μπιλάλη, Νίκος Ποριώτης

Info: Akroasis Theatre & Bar: Κυψέλης 15, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια). Παραστάσεις : Από 20 Απριλίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€. Μειωμένο: 8€. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

«ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ – Συνέντευξη με τον Θάνατο»

Προάστιο Μπρέντγουντ, Λος Άντζελες 5 Αυγούστου του 1962. Ενώ η είδηση για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με ταχύτητα, η ίδια κλεισμένη σε μια ντουλάπα με σκούπες ετοιμάζεται να δώσει  την τελευταία της συνέντευξη. Οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ έχουν ήδη αρχίσει από νωρίς να κατακλύζουν την περιοχή γύρω από το σπίτι της αλλά η μεγάλη ντίβα προτιμά την τελευταία της συνέντευξη, την πιο αληθινή, να τη δώσει στον τελευταίο της επισκέπτη, στον μοναδικό που μπορεί ίσως να αντέξει όσα έχει να πει, στο νεκρό κορμί της, το σύμβολο της, το είδωλο της  …Τα παιδικά χρόνια, η εγκατάλειψη, η σχέση με τη μητέρα της, ο ανύπαρκτος πατέρας. Έτσι ξεκινά η αφήγηση που διαπερνά όλη τη ζωή της μέσα από έναν τραγικό θεατρικό μονόλογο, αλλά με δόσεις χιούμορ και χάρης, και καταλήγει σε έναν εξίσου τραγικό θάνατο τα αίτια του οποίου δε θα αποκαλυφθούν ποτέ. Αλλά δεν ήταν μόνο τραγική η ζωή της.. Στον αντίποδα της μοναξιάς των εξαρτήσεων και των απογοητεύσεων, η Μέριλιν έχει αποκτήσει λάμψη, δόξα, χρήμα, διάσημους και σημαντικούς άνδρες, αλλά ποτέ δεν ευτύχησε, όπως λέει στο κείμενο “Η μόνη μου ελπίδα για να σωθώ από τον εαυτό μου ήταν αυτό το παιδί που δεν πρόλαβα να γεννήσω. Η γέννηση ή ο θάνατος. Η γέννηση μέσα αό το θάνατο. Μονάχα αυτοί λυτρωτές του εαυτού μου». Κι όλα εκείνα κερδισμένα όχι μόνο με την μοναδική της εμφάνιση αλλά και με ένα ταλέντο που της χαρίστηκε και το αξιοποίησε, και το έκανε όχημα για να κατακτήσει όσα της χρωστούσε η ζωή. Μια ζωή, ωστόσο, γεμάτη μυστήριο, μεγαλύτερο ίσως και από τον ίδιο της τον θάνατο. Και η ίδια; Κακομαθημένη; Ιδιότροπη; Ανασφαλής; Γενναιόδωρη; Ματαιόδοξη; Εύθραυστη; Ποια ήταν τέλος πάντων η Μέριλιν Μονρόε;

Συντελεστές: Βασιλεία Δημηνίδου. Σκηνικά/Κουστούμια: Akroasis Team. Σχεδιασμός Φώτων: Βαγγέλης Μαρούλης- Γιάννης Φυρός. Σχεδιασμός αφίσας: Αλέξανδρος Πολιτάκης. Info: Akroasis Theatre & Bar: Κυψέλης 15, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια). Παραστάσεις : Από 24 Απριλίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τρίτη-Πέμπτη στις 21:00, Τετάρτη 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€. Μειωμένο: 8€. 

Info
Akroasis Theatre & Bar
Κυψέλης 15
Τηλέφωνα: 2105320601, 211 1822336
Email: [email protected]