Σύγχρονο θέατρο από την Πειραματική -1 στη Δρέσδη

peiramatiki-1-dresdi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Συμμετείχε στο φεστιβάλ «New Greek Wave».

Δυναμική ήταν η παρουσία  της Πειραματικής Σκηνής -1 στο  φεστιβάλ «New Greek Wave» που διοργάνωσε το Θέατρο της Βρέμης (Theaterbremen) από τις 3 έως τις 6 Μαΐου στην ομώνυμη πόλη. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν στο κοινό της πόλης δύο έργα από το φετινό και περσινό ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής:

KAROL JAREK

Στις 3 Μαΐου παρουσιάστηκε το  πλέον πολυμεταφρασμένο έργο του Βόλφραμ Λοτς Το γελοίο σκότος, που είχε παιχτεί  για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2017 στην Πειραματική Σκηνή -1 σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου.  Πρόκειται για ένα σύγχρονο γερμανικό έργο που εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων για το «ξένο», ασκώντας παράλληλα  κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό.

KAROL JAREK

Στις 4 και 6 Μαΐου παρουσιάστηκε το Lasciatemi Morire των Βάσω Καμαράτου και Κώστα Κουτσολέλου. Το έργο που είχε ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων», και εντάχθηκε στο ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής την τρέχουσα θεατρική περίοδο, είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα της κρίσης.