Πρεμιέρα για τους «Δαίμονες»

premiera-gia-tous-daimones

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Η Άννα Βίσση επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με τη ροκ όπερα «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα. Είκοσι δύο χρόνια πέρασαν από τότε που το δημοφιλές αυτό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Τώρα οι «Δαίμονες», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και με δυνατό πρωταγωνιστικό καστ επανέρχονται στις 22 Μαρτίου στο Παλλάς για να μας μαγέψουν και πάλι. Μην τους χάσετε...

Πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δρώμενα, αυτή η ροκ όπερα άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμά της στη θεατρική και μουσική σκηνή της χώρας. Σήμερα, αναμένεται να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της χρονιάς.

Η ιστορία του έργου εξελίσσεται τον 16ο αιώνα σε μία δυτική ευρωπαϊκή χώρα. Μια έφηβη ετοιμάζεται να θυσιαστεί σε τελετή μαύρης μαγείας. Την ίδια στιγμή εισβάλει στρατός με καθοδηγητή έναν Ιεροεξεταστή, ο οποίος διατάσσει να συλληφθεί η Μάγισσα με σκοπό να τη βασανίσει για να ομολογήσει ότι είναι οπαδός του σατανά. Η μάγισσα ομολογεί και ο Ιεροεξεταστής ζητάει από τη βασίλισσα να την κάψει στη φωτιά. Η βασίλισσα είναι καλόκαρδη, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό και διατάζει τη θανατική καταδίκη της. Η μάγισσα την απειλεί ότι θα τα ξαναπούν σε μία άλλη ζωή.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στην Νέα Υόρκη του σήμερα σε ένα θεατρικό θίασο. Η Ροζάννα είναι η πρωταγωνίστρια του έργου που ανεβάζει ο θίασος και υποδύεται μια βασίλισσα. Η Λόα, ανήκει επίσης στο θίασο και υποδύεται τη μάγισσα του έργου. Είναι και οι δύο ερωτευμένες με τον Ντάνιελ ο οποίος όμως θέλει τη Ροζάννα. Στο παρελθόν η Λόα και ο Ντάνιελ είχαν δεσμό. Η Λόα θέλει να τον ξανακερδίσει. Μέσα στην απελπισία της χρησιμοποιεί μαγικά κόλπα. Κι έτσι ο Ντάνιελ αρχίζει να αλλάζει ενώ η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο παράξενη…

Μουσική: Νίκος Καρβέλας. Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς. Συμπληρωματικοί στίχοι: Νίκος Καρβέλας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης. Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ. Πρωταγωνιστούν: Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης.

Πληροφορίες: Από τις 22 Μαρτίου. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00. Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5 Αθήνα). Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 30, 35, 40, 50 ευρώ, φοιτητικό: 20 ευρώ και για κατόχους δελτίου ανεργίας: 15 ευρώ (μόνο από το ταμείο). Προπώληση: στα ταμεία του Παλλάς, 210 3213100, με πιστωτική κάρτα: 210 8938100, μέσω internet www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com .