Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεργάζεται με το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης

to-megaro-mousikis-athinon-sunergazetai-me-to-teatro-real-tis-madritis

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη στρατηγική των πολιτιστικών συνεργασιών με μεγάλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Μετά το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, προστίθεται μια νέα συμφωνία με το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη στρατηγική των πολιτιστικών συνεργασιών με μεγάλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Μετά το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, προστίθεται μια νέα συμφωνία με το Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης. Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, ο πρόεδρος του Τεάτρο Ρεάλ Γκρεγκόριο Μαρανιόν Μπερτράν ντε Λις, καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ζεράρ Μορτιέ, αποφάσισαν την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, την αμοιβαία φιλοξενία παραστάσεων κ.τ.λ.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Μιγκέλ Μουνίζ ντε λας Κουέβας, γενικού διευθυντή του Τεάτρο Ρεάλ και του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκου Μανωλόπουλου. Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, αναμένουμε στην Αθήνα δύο παραγωγές όπερας του Τεάτρο Ρεάλ που θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρώτη έχει ήδη ανακοινωθεί και θα ενταχθεί στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2011-2012: πρόκειται για το έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ «Άνοδος και πτώση της πόλης του Μαχαγκόνι» , σε σκηνοθεσία της καταλανικής ομάδας Φούρα ντελς Μπάους. Η παράσταση είχε ανεβεί τον Οκτώβριο στο Τεάτρο Ρεάλ και είναι η πρώτη παραγωγή που φέρει τη σφραγίδα του Ζεράρ Μορτιέ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την καλλιτεχνική διεύθυνση του οργανισμού.

Και η ελληνική πλευρά θα εκπροσωπηθεί όμως στο φημισμένο θέατρο της Μαδρίτης, καθώς Έλληνες καλλιτέχνες και Σύνολα θα πραγματοποιήσουν εκεί εμφανίσεις. Εν όψει του εορτασμού των 400 χρόνων από το θάνατο του Ελ Γκρέκο το 2014, οι δύο πολιτιστικοί φορείς θα διοργανώσουν από κοινού επετειακές εκδηλώσεις. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία και με το Ίδρυμα Γκρέκο, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος και του Τεάτρο Ρεάλ, Γκρεγκόριο Μαρανιόν.