Θα πεθάνετε στα γέλια όταν δείτε «Τα ραδίκια ανάποδα»

tha-pethanete-sta-gelia-otan-deite-ta-radikia-anapoda

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

«Τα ραδίκια ανάποδα», ο κωμικός μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη, με τον ίδιο σε ένα μαραθώνιο μεταμορφώσεων, σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Eliart, από τις 18 Οκτωβρίου.

«Τα ραδίκια ανάποδα» είναι ένας κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικοί επικήδειοι που και νεκρούς ανασταίνουν! Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται μα και τους υποδύεται ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης. Σκηνοθετεί με σπαραγμό ψυχής ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Την παράσταση έχουν τιμήσει με την απουσία τους: σύσσωμη η Ελληνική Κυβέρνηση, ξένοι ηγέτες, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλήθος κόσμου, ο Γιωρίκας κι ο Κωστίκας, δύο ξανθιές, ο Μπόμπος, ο Τοτός -μαζί με τη δασκάλα του-, ένας Έλληνας, ένας Γερμανός ένας Γάλλος και ένας κανίβαλος, ο λαγός, η χελώνα και το λιοντάρι, ένας ελέφαντας κι ένα μυρμήγκι, ένας μεθυσμένος κι ένας μπάρμαν, ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Καραγκιόζης φούρναρης, ο Χατζηαβάτης, ο Βελιγκέκας, ο Μιρικόγκος, ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι, κι αυτός με τη μεγάλη μύτη «Ουίκ τριαλαριλαρό, θα το πω στη μαμά μου».

Και τα ερωτήματα παραμένουν: Τι κοινό έχει ένας ράπερ και ένας στρατηγός; Ένας Κρητικός και ένας μάγειρας; Ένας πολιτικός και μια χήρα εφοπλιστή; Ένας ηγούμενος και ένας κλέφτης; Και η απάντηση επίσης: Μα φυσικά, όλοι τους έχουν δει «Τα Ραδίκια Ανάποδα»...

Κείμενο, ερμηνεία, σκηνογραφία: Γιώργος Γαλίτης. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μουσική επιμέλεια: Τόλης Κετσελίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά.

Πληροφορίες: από τις 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός. Ώρα έναρξης: 21:13. Διάρκεια παράστασης:100 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ. Άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι:10 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 με 21:00).