Pietà: μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ στο Σύγχρονο Θέατρο

pietÀ1patroklosskafidas Patroklos Skafidas
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο 2ος κύκλος παραστάσεων ξεκινά από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:00.

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας Μπουζιούρη, που συγκίνησε και επαινέθηκε στην αρχή της φετινής θεατρικής σεζόν από κοινό και κριτικούς, επανέρχεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων, από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Με νέα ορμή και πλέον υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η παράσταση θέτει ξανά στο επίκεντρο το επώδυνο, και εκκωφαντικά επείγον θέμα των γυναικοκτονιών και πραγματοποιεί ένα δύσκολο ταξίδι στα μονοπάτια της απώλειας, του πένθους, αλλά και της αναγέννησης.

Patroklos Skafidas

Η Pietà δημιουργήθηκε με την πολύτιμη συμβολή μιας καλλιτεχνικής ομάδας που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς και δημιουργικούς συντελεστές. Είχε ως έμπνευση και οδηγό της πέντε γυναίκες-μητέρες που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια, τη δολοφονία του παιδιού τους, τις: Κούλα Αρμουτίδου (μητέρα Ελένης Τοπαλούδη), Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατώς Μανωλακέλλη), Κατερίνα Κώτη (μητέρα Ντόρας Ζαχαριά), Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου) και Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα Σοφίας Σαββίδου). Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε στις πραγματικές αφηγήσεις των μητέρων, αλλά και σε βιωματικό υλικό των ηθοποιών.

Patroklos Skafidas

Μέσα από την αιχμηρή και ταυτόχρονα παρηγορητική γλώσσα του θεάτρου, η παράσταση Pietà επιδιώκει να μετατρέψει τη σκηνή σε έναν τόπο αλληλοφροντίδας, διεκδίκησης και δημόσιας μνήμης. Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, θα παρακολουθήσουμε μια βαθιά βιωματική θεατρική παράσταση, που ισορροπεί με γενναιότητα και ευαισθησία ανάμεσα στο πολιτικό και το ανθρώπινο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα γυναικοκτονιών και σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω.

Παίζουν: Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Μάρθα Μπουζιούρη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Δώρα Παρδάλη.

Patroklos Skafidas
Info
Διάρκεια: 95 λεπτά
Πρεμιέρα: 5 Απριλίου, κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:15
*Το Σάββατο 20 Απριλίου η παράσταση θα ξεκινήσει στις 18:00
Γενική είσοδος 17€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 70+) 14€
Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 10 ατόμων, περισσότερες πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου: 210 3464380
Προπώληση

Patroklos Skafidas

Η πρεμιέρα της παράσταση έγινε στο 66ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2023.

Η παράσταση Pietà πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. – Αυτό ξαναναφέρουμε;

Παραγωγή: Σύγχρονο Θέατρο, σε συμπαραγωγή με την PLAYS2PLACE και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.