Η Μαρινέλλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

i-marinella-sto-megaro-mousikis-thessalonikis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το μιούζικαλ με τη Μαρινέλλα των Ρέππα-Παπαθανασίου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Μαρινέλλα είναι η πρωταγωνίστρια της μουσικής θεατρικής παράστασης «Μαρινέλλα-Το Μιούζικαλ», που μετά τη μεγάλη του επιτυχία στο Παλλάς στην Αθήνα, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Μαρινέλλα μέσα από το θεατρικό έργο του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα που διατρέχει τις δεκαετίες από το '50 μέχρι σήμερα, αφηγείται τη ζωή και την καριέρα της και ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Μαζί της επί σκηνής, ο Αντώνης Λουδάρος, η Τζένη Μπότση, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Λάμπης Λιβιεράτος και δώδεκα ακόμα ηθοποιοί και χορευτές.

«Έχω να έρθω κάμποσα χρόνια στην πατρίδα μου και όποτε βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη νιώθω σαν κοριτσάκι. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά, με φοβερή σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή. Δεν είμαι πολύ καλή στα λόγια, έχω μάθει να τραγουδάω, το μόνο που θέλω να πω είναι πως ελπίζω να έχουμε και εδώ μεγάλη απήχηση από τον κόσμο» υποστηρίζει η κ. Μαρινέλλα.

Ο Σταμάτης Φασουλής σημειώνει πως η Θεσσαλονίκη αναφέρεται συνέχεια στο έργο. «Μέσα από τον λόγο και την φωνή της Μαρινέλλας, η πόλη όταν αναφέρεται σημαίνει πάντα κάτι σημαντικό. Μόνος ένας μεγάλος καλλιτέχνης μπορεί να μιλήσει για την ζωή του. Η δουλειά μου ήταν να εκμεταλλευτώ τα καλύτερα της ζωής της Μαρινέλλας, χωρίς να γίνει η παράσταση μελό ή αστεία. Το τραγούδι στο έργο το φέρνει η ίδια η πρόζα. Απαιτώ από τον εαυτό μου να βλέπω στη σκηνή τη Μαρινέλλα και να την ακούω να τραγουδάει. Το κείμενο των Ρέππα-Παπαθανασίου ήταν μια σωτήρια λύση, χωρίς να κραυγάζει τη ζωή της αλλά ούτε να την κρύβει, την φέρνει κοντά στο κοινό Ήδη μας λένε ότι έχουν προπωληθεί 10.000 εισιτήρια και είμαστε πολύ χαρούμενοι», τονίζει ο Σταμάτης Φασουλής.

Αρχέτυπο θηλυκότητας

«Η Μαρινέλλα εκτός από τεράστια φωνή και σημαντική ερμηνεύτρια είναι και κάτι ακόμα. Μια εικόνα από τις πολύ σημαδιακές. Ένα αρχέτυπο θηλυκότητας. Όχι με την τρέχουσα έννοια της ξανθιάς Μπάρμπι που πλημμυρίζει τον τηλεοπτικό μας βίο. Με την βαθιά αλήθεια ενός πλάσματος που είναι φτιαγμένο για τον έρωτα και την μητρότητα. Προσπαθήσαμε να μην γίνουμε αδιάκριτοι με την ζωή της και βρήκαμε ένα κόλπο για να το καταφέρουμε. Επινοήσαμε άλλες δύο γυναίκες. Η πρώτη είναι η Ειρήνη μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία μια Αθηναία. Η τρίτη φυσικά είναι ένα κορίτσι από την Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελλε να γίνει μύθος» αναφέρει ο κ. Ρέππας, τονίζοντας παράλληλα πως παρόμοια δουλειά για κάποια άλλη ερμηνεύτρια δεν έχουν σκοπό να γράψουν στο μέλλον. «Είναι σαν να παίζεις με την ιστορία του τραγουδιού και της Ελλάδας» υποστηρίζει ο κ. Λουδάρος. Από την πλευρά της η κ. Μουμούρη θεωρεί «ευλογία την συνεργασία με την Μαρινέλλα. Είναι μια γυναίκα που όταν παίζει και σε κοιτά πάντα στα μάτια». Στο ίδιο ύφος και η κ. Μπότση τονίζει ότι «ευχαριστιόμαστε κάθε στιγμή της παράστασης» ενώ ο κ. Λιβιεράτος αναφέρει «είναι ένα όνειρο για μένα και χαίρομαι που συμμετέχω».

Πληροφορίες: «Μαρινέλλα-Το Μιούζικαλ», από 5/1 (21:00), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, 2310895800), παραστάσεις 5, 9, 12, 16, 19, 23/1, εισιτήρια από 20 ευρώ έως 70 ευρώ.

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ