Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη και Ελένη Σκότη στο φακό του click@Life

dimitris-kataleifos-fotografia-i-ekdoxi-tou-mpraounigk-ekdoxi-tou-mpraounigk

Ο Δημήτρης Καταλειφός πρωταγωνιστεί στο έργο «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ».

ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Δημήτρης Καταλειφός, η Μαρία Καλλιμάνη και η σκηνοθέτις Ελένη Σκότη αποκαλύπτουν στο φακό του click@Life τους βασικούς χαρακτήρες της παράστασης «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» που παρουσιάζεται στο θέατρο «Εμπορικόν».

Πρόκειται για ένα από τα έργα που θεμελίωσαν τη φήμη του Τέρενς Ράττιγκαν. Όπως έχει δηλώσει ο συγγραφέας: «Αν ποτέ με καλούσαν στο ουράνιο δικαστήριο για να υπερασπιστώ την ιδιότητά μου του θεατρικού συγγραφέα, αυτό το έργο θα επέλεγα για μάρτυρα υπεράσπισης, ως το πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας μου».


Ο Δημήτρης Καταλειφός, επιστρέφει σε αυτή τη νέα παραγωγή στο ρόλο ενός καθηγητή. Είναι πρόσφατη η επιτυχία του με την «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, όταν τον είδαμε να υποδύεται έναν πανεπιστημιακό ο οποίος κατηγορείται από μια φοιτήτριά του για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο νέο θεατρικό έργο του Τέρενς Ράττιγκαν, ο Καταλειφός θα μας παρουσιάσει έναν ακόμη συναρπαστικό χαρακτήρα, τον Άντριου Κρόκερ-Χάρις, έναν κλασικό φιλόλογο, σε αγγλικό κολέγιο, αποξενωμένο από τη γυναίκα και τους συναδέλφους του.  Στο έργο του Μάμετ η πολιτική ορθότητα και η ρηχότητα της επικοινωνίας αποτελούσαν το θεματικό πυρήνα, ενώ στην «Εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Ράττιγκαν, το απατηλό κέλυφος της υποκρισίας των χαρακτήρων συντρίβεται δυναμικά.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία του Δημήτρη Καταλειφού με την Ελένη Σκότη (μετά την «Ολεάννα») ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον και τα σχέδιά τους να επεκταθούν και στο Πιντερικό ρεπερτόριο.

«Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ» είναι ένα έργο και με κινηματογραφικές περγαμηνές: μεταφέρθηκε δύο φορές στη μεγάλη οθόνη: την πρώτη, το 1951, σε σκηνοθεσία Άντονι Άσκουιθ, κέρδισε τα βραβεία Σεναρίου (Τέρενς Ράττιγκαν) και Α’ Αντρικού Ρόλου (Μάικλ Ρεντγκρέιβ) στο Φεστιβάλ των Καννών∙ τη δεύτερη, το 1994, σε σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις και με πρωταγωνιστές τους Άλμπερτ Φίνεϊ και Γκρέτα Σκάκι.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):  Κυριάκος Ψυχαλής, Άγης Εμμανουήλ, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρης Καταλειφός, Βύρων Σεραϊδάρης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου. Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη. Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Παργινού. Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης.

Πληροφορίες: στο θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή. 210 3211750.  Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη 25 έως Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, 21:00. Τετάρτη 1 έως Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, 21:00. Πλατεία: 18 ευρώ , φοιτητικό:12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας, αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου και το ταμείο του Παλλάς). Προπώληση στα ταμεία του θεάτρου Εμπορικόν αλλά και στα ταμεία του Παλλάς, Citylink Bουκουρεστίου 5. (210 3213100). Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com .

Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Μάνια Στάικου. Πλάνα-μοντάζ: Ευγενία Μοσχονά.