«Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» σε μιούζικαλ-υπερπαραγωγή

marinella-bempo-fotografia-proti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η Σοφία Βέμπο, η «τραγουδίστρια της νίκης» και ηθοποιός που ύμνησε με τις ερμηνείες της μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, ζωντανεύει μέσα από τη φωνή της Μαρινέλλας, στο μιούζικαλ-υπερπαραγωγή «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο».

Η παράσταση ανεβαίνει στο Badminton στις 22 Ιανουαρίου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

«Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα, όχι να την ενσαρκώσω –προς Θεού- ούτε παίζω τη Σοφία Βέμπο. Απλώς αναφέρομαι σε αυτήν. Και είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, η Μαρινέλλα.

Ο Χρήστος Στέργιογλου πλαισιώνει τη Μαρινέλλα στο ρόλο του Μίμη Τραϊοφόρου, του συζύγου και συνεργάτη της Βέμπο, ενώ ο Αντώνης Λουδάρος υποδύεται τον επιθεωρησιακό θεατρίνο Παυλάρα. Ένας θίασος 50 ηθοποιών και τραγουδιστών βοηθούν στο να ξεδιπλωθεί η συναρπαστική ζωή της θρυλικής ερμηνεύτριας αλλά και η τοιχογραφία μιας δύσκολης εποχής.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας αναφέρθηκε σε αυτό το θεατρικό ταξίδι πίσω στο χρόνο και στη σύνδεσή του με το σήμερα: «Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα και ολόκληρη η παράσταση είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες.

Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχεια και πολλά προβλήματα που όμως έχει μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα, μια δύναμη, μια πίστη! Αισθάνθηκα τα τραγούδια της Βέμπο να με κάνουν πιο δυνατό. Η παράσταση με τίποτα δεν είναι μουσειακή ή φολκλορική- είναι μια παράσταση ζωντανή!...

Η Μαρινέλλα δεν ενσαρκώνει τη Βέμπο. Είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει πάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, όλο τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα ταξίδι, που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να φτιάξει».

Ο Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα για την παράσταση, υπογράφοντας παράλληλα και τη μουσική επιμέλεια, τόνισε τις τολμηρές αλλαγές που πραγματοποίησε η Μαρινέλλα στην καριέρα της και έκανε ειδική αναφορά και στο τραγούδι «Όταν ξυπνάει το θέατρο» που έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Γιάννης Ξανθούλης και μελοποίησε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Πρωταγωνιστούν οι : Μαρινέλλα, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στέργιογλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση, Αγορίτσα Οικονόμου, Χρήστος Πλαινης, Νταίζη Σεμπέκογλου, Τάσος Κωστής και Νεφέλη Ορφανού. Μαζί τους οι :Ελένη Καρακάση, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ζωή Ναλμπάντη, Γιώργος Γιαννάκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Λούσα Μαρσέλλου, Κώστας Βελέντζας, Λίνα Έξαρχου, Άντεια Ολυμπίου, Σπύρος Παππάς, Λήδα Μανουσάκη, Μανώλης Θεοδωράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Χρήστος Γεωργαλής, Γιάννης Αθητάκης, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Εύα Βάρσου, Δημήτρης Γαλάνης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας. Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός, έρευνα-μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου. Φωνητικός σχεδιασμός και μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Κοστούμια: Εύα Ναθένα, φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Σμυρναίος, παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ.

Πληροφορίες: από τις 22 Ιανουαρίου στη σκηνή του Badminton. Ώρα έναρξης: Πεμ, Παρ, Σαβ στις 20:00 . Τετ, Κυρ στις 19:00. Τιμές εισιτηρίων:  45 ευρώ , 35 ευρώ ,  30 ευρώ , 25 ευρώ ,  15 ευρώ και φοιτητικό 10 ευρώ. Προπώληση: www.viva.gr , wwwabcd.gr , καταστήματα Public , Παπασωτηρίου και Seven Spots και στο τηλέφωνο 2108840600.