Γ. Κιμούλης: τελευταίες παραστάσεις για «Μπόρκμαν» και νέα σχέδια για Πίντερ

mporkman-fotografia-nea GEORGE KAVALLIERAKIS
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ο Γιώργος Κιμούλης ερμηνεύοντας τον Μπόρκμαν, στο εμβληματικό έργο του Ίψεν, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή, κατόρθωσε να προσελκύσει το θεατρόφιλο κοινό. Η παράσταση θα παίζεται για λίγες ακόμη μέρες, έως τις 19 Ιανουαρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Ο «Μπόρκμαν» είναι ένα έργο που συμπυκνώνει τα ερωτήματα που επαναφέρει η ταραγμένη εποχή μας για την οικονομία και την ηθική. Στην υπόθεση του έργου, ο τραπεζίτης Μπόρκμαν, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για κατάχρηση, επιστρέφει στην οικογενειακή εστία. Είναι αποφασισμένος να μείνει εκεί κλεισμένος μέχρι το θάνατό του…Η γυναίκα του, η δίδυμη αδελφή της και ο γιος του, ζωντανεύουν όλο το παρελθόν του, σε μια νύχτα αποκαλύψεων.

Η παράσταση υποστηρίζεται από έναν δυνατό θίασο αποτελούμενο-εκτός από τον Κιμούλη- από τους Πέμη Ζούνη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργο Ζιόβα, Αμαλία Νίνου, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννη Καπελέρη και Ελευθερία Μπενοβία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το νέο θεατρικό εγχείρημα του Γιώργου Κιμούλη: τέλη  Ιανουαρίου στο θέατρο  Δημήτρης Χορν θα ανεβάσει τον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ. Ο Κιμούλης θα ερμηνεύσει τον ρόλο του επιστάτη, υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία. Συμπρωταγωνιστές του θα είναι ο Νίκος Γεωργάκης και ο Γιώργος Χρανιώτης.

Μπόρκμαν: Μετάφραση – σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας. Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Πέμη Ζούνη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννης Καπελέρης, Ελευθερία Μπενοβία.

Πληροφορίες: ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00. Πέμπτη 21:00 . Παρασκευή 21:00 (λαϊκή). Σάββατο 18:00 (λαϊκή) και 21:00. Κυριακή 20:00. Τιμές εισιτηρίων: πλατεία: 20 ευρώ, εξώστης: 18ευρώ , λαϊκή: 17 ευρώ, φοιτητικό:15 ευρώ, Ανέργων: 10 ευρώ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας). Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, 210 3213100. Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10,  210 3612500.

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com . Στα καταστήματα Public, Ianos, Παπασωτηρίου, Hondos Center, Γερμανός, στα μηχανήματα easy pay σε επιλεγμένα καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς.