Ταξίδι με τη «Ζέβρα πυτζάμα» σε μια χώρα φαντασίας

zebra-putzama-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Είναι από τις λίγες φορές που συμμετέχει τέτοιο «βαρύ πυροβολικό» ονομάτων, σε μια παιδική παράσταση: στη «Ζέβρα πυτζάμα», η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου-οι οποίες ανήκαν στους βασικούς δημιουργούς της «Λιλιπούπολης», συνεργάζονται μαζί με τον Διονύση Τσακνή, σε μια νέα παραγωγή που φιλοδοξεί να μαγέψει τους λιλιπούτειους θεατές.

Το οικολογικό,  μουσικό παραμύθι που ανεβαίνει από τις 25 Ιανουαρίου στη σκηνή του Βadminton υποστηρίζεται από 26 ερμηνευτές-ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς.

Ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος έχει στραφεί με επιτυχία στο χώρο του μιούζικαλ, αυτή τη φορά συμπράττει στο ρόλο του «κακού» της ιστορίας: θα παίξει τον Κακό Λευκό, τον κομπιναδόρο «που το χρήμα προσκυνάει και τον κόσμο κυβερνάει». Τον άπληστο Κακό Λευκό που «ακόμα και των Άστρων τον Παιδότοπο σκοπεύει να τον κάνει ρημαδότοπο» έχοντας ήδη καταστρέψει τον πλανήτη «για λόγους κερδοσκοπικούς»…

Ο Διονύσης Τσακνής έχει συνθέσει τη μουσική, διευθύνει τη ζωντανή ορχήστρα της παράστασης και υποδύεται τον «Ντιλιβερά της Χαράς», αυτόν δηλαδή που :«οδηγεί μια Μουσικλέτα πολυφωνική που αντί να καίει βενζίνη καίει μουσική».

Τα κείμενα και οι στίχοι των τραγουδιών έχουν την υπογραφή της Μαριανίνας Κριεζή, ενώ η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός έχουν αναλάβει την ευθύνη της σκηνοθεσίας. Τα εντυπωσιακά σκηνικά είναι των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη και τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη. Η Ελευθερία Ντεκώ έχει επιμεληθεί τους φωτισμούς και το όλο εγχείρημα έχει τη σφραγίδα στην παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ.

Η παράσταση μας μεταφέρει στον Παιδότοπο των Άστρων, μια χώρα φαντασίας, χωρίς σύνορα. Εκεί τα πεφταστέρια, πέφτοντας μεταμορφώνονται σε μια παρέα παιδιών που παίζουν και τραγουδάνε τη ζωή…Όμως αυτός ο παράδεισος κινδυνεύει από την εισβολή του Κακού Λευκού. Ευτυχώς που υπάρχει ο Ντιλιβεράς της Χαράς και η μικρή Ρία, ένα ευφάνταστο κορίτσι της πόλης το οποίο καταφτάνει στον Παιδότοπο των Άστρων, καβάλα στην αγαπημένη της ζέβρα που έχει κόκκινες ρίγες και γι’ αυτό τη λένε Ζέβρα Πυτζάμα…

Κείμενο – Στίχοι:  Μαριανίνα Κριεζή. Μουσική: Διονύσης Τσακνής. Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου, Φωκάς Ευαγγελινός. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης. Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ.

Πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Λουδάρος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σπύρος Παππάς, Αντιγόνη Ψυχράμη, Κωνσταντίνος Φάμης, Βανέσα Αδαμοπούλου, Αδάμ Τσαρούχης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ελίνα Μάλαμα, Νικορέστης Χανιωτάκης, Στράτος Λύκος, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Σοφολόγης, Ιώβη Φραγκάτου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Στέλλα Βογιατζάκη, Μελίνα Ντούσικου, Αντώνης Παναγόπουλος. Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Διονύση Τσακνή.

Πληροφορίες: «Ζέβρα πυτζάμα» από τις 25 Ιανουαρίου στη σκηνή του Badminton. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ, 10 ευρώ. Μέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00. Προπώληση: www.viva.gr, www.abcd.gr , τηλ. 210 8840600, καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.