«Αρσενικό και παλιά δαντέλα»: τα νέα σχέδια του Σταμάτη Φασουλή

stamatis-fasoulis-fotografia-2014
ΤΡΙΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Όλα προοιωνίζουν ότι θα αποτελέσουν το κωμικό δίδυμο της χρονιάς: ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης ετοιμάζονται να μας …πεθάνουν στα γέλια με μια γερή δόση «αρσενικού».

Ο Σταμάτης Φασουλής σκοπεύει να ανεβάσει σε λίγους μήνες την κλασική μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσερλινγκ, μια μεγάλη επιτυχία του Μπρόντγουεϊ γραμμένη το 1939  που οφείλει τη φήμη της και  στην κλασική κινηματογραφική μεταφορά της από τον Φρανκ Κάπρα, με πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκραντ (1944).

Στην υπόθεση του έργου, ένας γοητευτικός κριτικός θεάτρου, χτυπημένος από τα βέλη του έρωτα, αποφασίζει να εγκαταλείψει την εργένικη ζωή. Όμως όταν σκοπεύει να ανακοινώσει τα ευχάριστα νέα σε δύο γεροντοκόρες θείες του, ανακαλύπτει με φρίκη ότι το αγαπημένο τους σπορ είναι να δηλητηριάζουν μοναχικούς κυρίους….

Τις δύο γριούλες με τα δολοφονικά ένστικτα θα ενσαρκώσουν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ στο καστ των πρωταγωνιστών ακούγεται ότι θα συμμετέχει και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιο ρόλο θα αναλάβει αλλά μπορούμε άνετα να στοιχηματίσουμε ότι θα τον δούμε να παίζει τον γόη  Μόρτιμερ Μπρούστερ.

Το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό από τον  θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1946. Στο Εθνικό Θέατρο το έργο είχε ανέβει το 1989 σε μετάφραση του Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου.

Στο μεταξύ, ο Σταμάτης Φασουλής,  αναβάλλει τα σχέδιά του για το δεύτερο μιούζικαλ που ετοίμαζε με τίτλο «Όλα για όλα»-ένα σατιρικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδος, μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και την πολιτική.

Μάνια Στάικου