Ο Αντώνης Λουδάρος σε...διπλό ρόλο-προλάβετέ τον πριν φύγει για Θεσσαλονίκη

antonis-loudaros-fotografia

Ο Αντώνης Λουδάρος, αγνώριστος για τις ανάγκες του ρόλου του ως Κακός Λευκός.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Την ημέρα είναι ο «Κακός Λευκός» στην παιδική παράσταση «Ζέβρα πυτζάμα», ενώ το βράδυ υποδύεται τον «Παυλάρα», τον έμπιστο ηθοποιό-φύλακα άγγελο της Βέμπο στο μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο».

Ο Αντώνης Λουδάρος δουλεύει φέτος στο Badminton σε εντατικούς ρυθμούς, αποδεικνύοντας ότι  μπορεί να συναρπάζει και να σκορπά το γέλιο, τόσο στους μικρούς θεατές-το πιο απαιτητικό κοινό-όσο και στις ώριμες ή ηλικιωμένες στην πλειοψηφία τους κυρίες που σπεύδουν να ακούσουν το είδωλό τους τη Μαρινέλλα, να τραγουδά τις  παλιές επιτυχίες της Βέμπο.

Η εικόνα του ασθμαίνοντος Παυλάρα με τις τεράστιες βαλίτσες, ο οποίος ανέχεται όλες τις εκκεντρικότητες της «σκορπιοχέρας» Βέμπο, ακολουθώντας την σε κάθε περιπετειώδη περιοδεία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελούσε μια από τις πιο πετυχημένες «κωμικές ανάσες» στο μιούζικαλ που ενορχήστρωσε ο Πέτρος Ζούλιας.

Ο «Παυλάρας»-Αντώνης Λουδάρος είχε φυσικά και δυνατή παρτενέρ  επί σκηνής, την Χριστίνα Αλεξανιάν, στο ρόλο της μπριόζας, θεατρίνας Μαρίκας, η οποία μπορεί να μην βλέπει προκοπή στα οικονομικά της, αλλά σίγουρα ζει στο πλευρό του αγαπημένου της, μια συναρπαστική ζωή, με ανατροπές και λίγες πείνες….

Ο Αντώνης Λουδάρος ήταν εξίσου απολαυστικός και ως «Κακός Λευκός» στο οικολογικό παραμύθι «Ζέβρα πυτζάμα» σε σκηνοθεσία της Άννας Παναγιωτοπούλου και του Φωκά Ευαγγελινού: διαπλεκόμενος εργολάβος, με επιχειρηματικά σχέδια καταστρεπτικά για την τελευταία όαση φαντασίας, των «Άστρων τον Παιδότοπο», μοιράζει ψεύτικες μετοχές, θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των μεταλλαγμένων τροφίμων, ξεσηκώνοντας την οργή τόσο των μικρών ηρώων του έργου, όσο και των λιλιπούτειων θεατών που στις τελευταίες σκηνές τον διώχνουν κακήν κακώς, με αλαλαγμούς. 

Και στις δύο παραστάσεις ο Αντώνης Λουδάρος θα εμφανίζεται στο Badminton, μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για Θεσσαλονίκη, αφού οι δύο παραγωγές θα ταξιδέψουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (5 Μαρτίου για το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» και 8 Μαρτίου για το «Ζέβρα Πυτζάμα»).

Οι παραστάσεις ωστόσο μάλλον δεν έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη εξετάζεται το ενδεχόμενο, να παρουσιαστούν και πάλι στο Badminton.

Υπάρχουν μάλιστα φήμες, ότι ο Αντώνης Λουδάρος ενδέχεται να επιστρέψει και πάλι ως Κυρία Επιθεώρηση το καλοκαίρι, στην πετυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του Άγγελου Πυριόχου «Θα σε πάρω να φύγουμε» (σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού).

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο, από 5 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων 45 ευρώ, 38 ευρώ, 30 ευρώ, 25, ευρώ, 20 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας. Προπώληση: www.tch.gr, εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πλατείας Αριστοτέλους και καταστήματα Public. SOS: σύμφωνα με ενημέρωση της 20ης Φεβρουαρίου οι προγραμματισμένες παραστάσεις της Ζέβρας Πυτζάμα στη Θεσσαλονίκη, ακυρώνονται.

Μάνια Στάικου