Γιάννης Ζουγανέλης: ο θαυματοποιός που αναστατώνει το μικρό Παλλάς

pramata-kai-thamata-2014-fotografia
ΤΡΙΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Γιάννης Ζουγανέλης σε ρόλο θαυματοποιού στο Μικρό Παλλάς, αποκαλύπτει όλα τα φύλλα του ελληνικού πολιτικού πόκερ στη σάτιρα του Θοδωρή Αθερίδη «Πράματα και θάματα». Σε οίστρο κωμικών αυτοσχεδιασμών-αν δεν θέλετε να σας «πειράξει» μην καθίσετε στις πρώτες θέσεις-και …φιλοσοφικού στοχασμού, αλλάζει πρόσωπα για να παρουσιάσει τη διαβρωτική επιρροή της συνήθειας-ειδικά στις πολιτικές επιλογές.

Καθώς ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει (οι ευροεκλογές κοντοζυγώνουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι αναζητούν συμμαχίες) , ο Ζουγανέλης, επιχειρεί να …ταρακουνήσει τον «μέσο» Έλληνα ψηφοφόρο.

Σε μια σουρεαλιστική κωμωδία, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται-ο Ζουγανέλης υποδύεται μεταξύ άλλων, τον πατέρα και τον υποχθόνιο θείο του Αθερίδη, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές πλευρές του ίδιου νομίσματος της εξουσίας και προσφέροντας μουσικές ανάσες με αγαπημένα ιταλικά τραγούδια.

Στο «Πράματα και θάματα» ο Αθερίδης, δεν αφήνει τίποτα όρθιο-από το σαφάρι της εφορίας για τις αποδείξεις, μέχρι τις καμπάνιες του ΕΟΤ, τα  πολιτικά σκάνδαλα, τα social media κ.α. O Zoυγανέλης αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για το ρόλο κλειδί-του ιδιότυπου κομπέρ-θαυματοποιού της παράστασης.

Το καλοκαίρι αναμένουμε τον Γιάννη Ζουγανέλη σε νέα αριστοφανική κάθοδο, καθώς θα αναλάβει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους «Βατράχους» που θα σκηνοθετήσει ο ευφάνταστος Γιάννης Κακλέας, τη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Συμπρωταγωνιστές του θα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης-η ισχύς εν τη ενώσει και στην κωμωδία.

Πληροφορίες: «Πράματα και Θάματα» στο Μικρό Παλλάς,  ώρες και  μέρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00 (λαϊκή), Σάββατο 18:00 (λαϊκή), 21:00 , Κυριακή 18:00, 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 17 ευρώ (λαϊκή), 15 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Τ. 210 3213100. Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Τ. 210 3210025. Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100. Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com . Προπώληση: Γερμανός, Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Hondos Center, στα μηχανήματα easy pay της Τράπεζας Πειραιώς.

Μάνια Στάικου