H Mαριάννα Κάλμπαρη σε πειραματικό οίστρο

biomageia-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η «Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου πριν μια δεκαετία περίπου. Το έργο ανεβαίνει και πάλι σε νέο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο Φούρνος, από τις 7 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φίλια.

Η Ιωάννα Ζήνα και ο Γιώργος Ρουσσάκης, ένα θεατρικό δίδυμο με κοινή καλλιτεχνική αφετηρία- τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν- θα κληθούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας επί 80 λεπτά, καταργώντας τα σύνορα ονείρου και πραγματικότητας, σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον θεατρικό πείραμα.

Έρωτας, συγκίνηση, χιούμορ αποτελούν τα βασικά συστατικά του μαγικού θεατρικού μείγματος που μας έχει ετοιμάσει η «αυτουργός» Μαριάννα Κάλμπαρη. Οι συντελεστές της παραγωγής, μας προσκαλούν να τους παρακολουθήσουμε, θέτοντας δύο απροσδόκητα ερωτήματα: «Πώς μια μικρή στιγμή της ζωής μας μπορεί να παιχτεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, σαν να ήταν σκηνή από παράσταση; Και πώς ακόμα και τα όνειρα, όταν γίνουν αλήθεια, παύουν να είναι … ονειρικά;»

Σκηνοθεσία: Γιάννης Φίλιας, ερμηνεύουν η Ιωάννα Ζήνα και ο Γιώργος Ρουσσάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Παύλος Θανόπουλος.

Πληροφορίες: «Βιομαγεία» από τις 7 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 12 Απριλίου στο θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια 80 λεπτά, είσοδος: 10 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 210 6460 748 .