Δημήτρης Καταλειφός και Ελένη Σκότη στο πιντερικό σύμπαν

dimitris-kataleifos-fotografia-i-ekdoxi-tou-mpraounigk-ekdoxi-tou-mpraounigk

Ο Δημήτρης Καταλειφός στην παράσταση «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ».

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο Δημήτρης Καταλειφός και η σκηνοθέτις Ελένη Σκότη είναι ένα θεατρικό δίδυμο που μας έχει δώσει ως τώρα πετυχημένες παραστάσεις. Μετά την «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράτιγκαν, οι δυο τους στρέφονται στον Χάρολντ Πίντερ, επιλέγοντας την μαύρη κωμωδία του «Η κολεξιόν».

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου στο θέατρο Εμπορικόν. Το έργο-γραμμένο το 1960- μας μεταφέρει στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου και στο λαμπερό κόσμο της μόδας. Οι χαρακτήρες του, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, δοκιμάζονται από τις υποψίες μιας ερωτικής απιστίας. Ο Πίντερ και σε αυτή την περίπτωση πραγματεύεται το αγαπημένο του θέμα, την υποκειμενική διάσταση της «αλήθειας», σκιαγραφώντας με ζωηρά χρώματα την υπαρξιακή μοναξιά των ηρώων του.

Στην Ελλάδα το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1975 από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Μίνωα Βολανάκη και το 1999 στο Θέατρο της Άνοιξης από τον Νέο Λόγο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, και στις δύο παραστάσεις με τίτλο «Επίδειξη μόδας».

Η Ελένη Σκότη το ανεβάζει, αξιοποιώντας την καινούρια μετάφραση του Δήμου Κουβίδη. Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης. Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη. Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος.

Πρωταγωνιστούν οι :Δημήτρης Καταλειφός, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Μοθωναίος.

Πληροφορίες: «Η κολεξιόν» από τις 18 Μαρτίου στο Θέατρο Εμπορικόν.